Budite spontaniji prema sebi – i ojačate svoj libido!

Ništa se ne može mjeriti sa seksom u paru, no nema ništa loše u tome da se počne s malo ljubavi prema sebi ako pokušavate doprijeti do onog dijela sebe koji pokazuje više inicijative u seksu

Davanje dopuštenja sebi da se prepustite vlastitim željama kad se sljedeći put uzbudite dobar je način prakticiranja spontanosti te može pomoći da slične korake poduzmete i s partnericom.

‘Masturbiranje je važan dio i muške i ženske seksualnosti’, kaže dr. Elmari Mulder Craig, predsjednica Južnoafričkog društva za seksualno zdravlje. “Pomaže nam biti više ‘u vlastitim tijelima’, to je produktivan način nošenja s razlikama u libidu u vezi – i vodi većoj spontanosti jer jača seksualni nagon”, ističe.

Svi masturbiraju i to je OK. Zapravo, ako se za svoje seksualno zadovoljenje potpuno oslanjate na nju, to može izazvati frustracije, čak i zamjeranje, u oba partnera, upozorava dr. Rudolph.

“Tako ste na milosti njezinih želja i potreba, što nije baš moćna pozicija. Riješite to sami koliko god često želite te s njom podijelite nešto uzbudljivo i intimno ako i kad je spremna za to.”
No dosta o vama. Što je s vašom partnericom? “Jedna je od koristi više spontanosti to da se vaša partnerica osjeća željenom, a time i uzbuđeno. Usto, možete je inspirirati da i sama bude spontanija”, kaže dr. Craig. Smatrajte to darom koji neprestano daje.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh