Biti s njom ili ne biti, pitanje je sad

Otkrijte je li vrijeme da planirate zajedničku budućnost ili da pobjegnete glavom bez obzira.

Mi žene katastrofalno griješimo kad trebamo prepoznati “onog pravog”. Njegujemo nerealne snove o tome kako ćemo upoznati tipa koji će nas nakon prvog izlaska oboriti s nogu i za kojeg ćemo se udati prve subote. A zapravo stalno padamo na frajere za koje svi – osim nas – odmah shvate da su totalni idioti.

Ali vrhunski smo stručnjaci kad se radi o vama muškarcima, odnosno u prepoznavanju vaše idealne žene: čim je prvi put vidimo, odmah znamo odgovara li vam. To je ugrađeno u naš genski kod, odmah pokraj cjelodnevne kupnje cipela i prigovaranja. Imamo zavidnu sposobnost prepoznavanja potencijalno opsesivno posesivnih osoba.

U redu, zaslijepila vas je ljubav i nesvladiva potreba da joj uđete u gaćice. No najprije si postavite ova pitanja, prije nego što predmet vaše žudnje ne zauzme položaj u vašem životu, i to onaj koji nećete pronaći u Kamasutri.

Podnošljivo je ako padne na tri pitanja. Četiri su promašaja vrlo opasna, ali još može proći. Ali pet ili više – nemojte nas prisiliti da kažemo: “Pa rekli smo vam.”

Jeste li središte njezina svemira?

Lijepo je da vas neko vrijeme komad obožava. Osobito ako vas je bivša nogirala poslije višemjesečnog zavlačenja. No pretjerano “paženje i maženje” prije ili poslije dosadi, pogotovo ako vas sto puta zove dok ste s ekipom na cugi ili plazi po vama dok gledate utakmicu.

Ostanite… ako ima barem jedan hobi koji je zaokuplja. To znači da se zna zabavljati bez muškarca uza se, odnosno da vam neće stalno visiti za vratom. A ako još ima i vremena za izlaske s frendicama, neće vam smetati dok se vi s ekipom kulturno uzdižete ili raspravljate o stanju u Abesiniji u lokalnoj birtiji.

Slaže li se uvijek s vama?

Sigurno želite djevojku koja ima svoje mišljenje. No sigurno ne želite đavoljeg odvjetnika, nego samo nekoga tko će saslušati vaše mišljenje i braniti svoje. Istraživanja su pokazala da parovi koji katkada vode žučljive rasprave (pa se pomire) imaju bolju perspektivu u krevetu od onih koji su “najbolji prijatelji” i koji se nikad nisu posvadili.

Ostanite… ako katkada kaže crno kad vi kažete bijelo.

Smatrate li da je pametnija od vas?

Da? To je dobro. Sa ženom od koje možete naučiti neke stvari život će vam biti bogatiji. Skoncentrirajte se zato malo pa pri pogledu na njezina usta prestanite misliti samo na to kako da ih poljubite i obratite pozornost na riječi koje iz tih usta izlaze. Mudro ili smiješno je uvijek mudro ili smiješno, a slatko i gugutavo brzo postane dosadno i naporno.

Ostanite… ako ste u krevetu i ne možete iz glave izbiti nešto što vam je rekla – nešto što možete ponoviti pred svojom majkom.

Je li ikad inzistirala da plati ručak (ili barem piće)?

Svi znamo za sponzoruše koje vise za šankom, blesasto se smiju u dubokim dekolteima i koketiraju sa svima samo kako bi im netko platio piće. Možda još i može proći da se vaša potencijalna partnerica barem ne napravi da poseže za novčanikom kada dođe račun, ali što će se dogoditi kada troškovi postanu veći od dva-tri koktela?

Ostanite… ako ima naviku odriješiti kesu, a nisu neke posebne prilike. To znači da vezu shvaća kao zajednicu jednakosti. Kaže li: “S tobom sam uvijek, i u bogatstvu i u siromaštvu”, to doista i misli.

Mrzi li svoj posao?

Naš je prijatelj izlazio sa ženom koja se neprestano žalila na svoj posao. “Ispada”, rekao nam je, “da je to samo bio izgovor za njezin šlamperaj na poslu, a s druge strane nije imala hrabrosti dati otkaz i pronaći novi.” Nije željela preuzeti odgovornost za svoju sreću pa je pokušavala vlastiti teret prebaciti na njega. Takav vam je teret potreban otprilike kao i rupa u glavi.

Ostanite… ako ima posao iz snova: čak i ako još nije uspjela doći do njega, sigurno ima plan kako da ga dobije.

Iznenadi li vas pokatkad?

Katkad vas razveseli “tek tako” darom? Znamo da to zvuči pomalo ljigavo srcedrapajuće. No ne mislimo na majicu na kojoj piše “Nas dvoje zauvijek” (naravno, i sebi je kupila takvu). Mislimo na sitnice koje pokazuju kako je pažljiva osoba i kako joj se sviđa ideja da se brine za vas.

Ostanite… ako primijeti da vam je pjena za brijanje pri kraju i kupi vam novu; ako dođete k njoj, ona kuha, a na stolu vas već dočeka boca vina; ako inicira seks…

Vježba li oduvijek?

Ako na vidljivu mjestu još drži zbirku plivačkih medalja i pehara iz srednje škole (i to dobro ulaštenih) te ima garderobu prepunu sportskih majica, velika je vjerojatnost da će održavati formu i trenirati još barem nekoliko desetljeća. To je dobar znak: tijelo će joj još godinama biti lijepo oblikovano. No ako vaša potencijalna svakih mjesec dana ide na superdijetu, onda se opet udeblja, a zatim tri tjedna ništa ne jede, velika je vjerojatnost da će za koju godinu biti najmanje tri puta šira. A ako je tip žene koja pazi na liniju tako da za svaku večeru pojede komadić celera i tri žlice graška, napravite joj debeli sendvič… i zamolite je da se počne pakirati.

Ostanite… ako možete s njom otići u teretanu. Voditi aktivan život mnogo je više od činjenice da ste prije šest godina s ekipom igrali nogomet.

Kupuje li kondome? Ima li vibrator?

U slučaju da su odgovori potvrdni, nemojte se osjećati ugroženo. Ako se aktivno brine o svojem seksualnom užitku, to je dobro i za vaš seksualni život. Žena koja redovito upotrebljava vibrator ima jači libido, lakše doživi orgazam i ima bolji seksualni odnos s partnerom.

Ostanite… ako je samosvjesna i zna kako postići orgazam, i to vam može demonstrirati. A to znači da neće imati razloga za glumatanje i da će pritisak biti manji – za oboje.

Jesu li vaši horoskopski znakovi kompatibilni?

Ako joj je previše stalo do toga, zabrinite se.

Je li se usudila pozvati vas van ili je spavala s vama na prvom izlasku?

Nema smisla nabrajati koliko nam je (muških) prijatelja reklo da veze onih koji su se poseksali na prvom izlasku obavezno završavaju prekidom. E, dečki dragi, vrijeme je da promijenite mišljenje.

Ostanite… ako ta strast buja u svim segmentima njezina života. Naši prijatelji koji su se zanijeli na prvom izlasku u braku su već pet godina. Nemojte da vam staromodni principi stanu na put.

Komentari

▲ Povratak na vrh