8 stvari koje morate znati o analnom seksu

Sve više parova ga prakticira – ali prvo morate ovo pročitati.

Analni seks može se doimati kao tabu tema, ali iza zatvorenih vrata, mnogi parovi ga prakticiraju. Prema nedavnom istraživanju provedenom od strane Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, 36 % žena i 42 % muškaraca je barem jednom probalo analni seks.

Dakle, vjerojatno to nije uobičajena aktivnost nedjeljom navečer. Ali jedna stvar mora biti jasna: bilo da ste znatiželjni ili ste pravi znalac, analni seks je postao dovoljno popularan da o nekim stvarima treba razgovarati, što trebate znati, što izbjegavati i kako učiniti to iskustvo nezaboravnim.

Seksualni stručnjaci su objasnili što trebate znati ako se planirate upustiti u ovu avanturu.

Ne bi je smjelo boljeti

„Osjećaj bi mogao biti neobičan, ali ako je pristup pravilan, analni seks ne bi smio biti bolan“, kaže dr. Alyssa Dweck, pomoćna klinička profesorica na medicinskom fakultetu Mount Sinai.

Preskočite eksperimentiranje ako je muče hemeroidi ili ima probavnih problema i koristite puno lubrikanta. Za razliku od vagine, anus ne stvara vlastitu tekućinu za podmazivanje tijekom podražaja.

Isprobajte s lubrikantom na bazi silikona; gušći je i ne suši se tako brzo kao onaj na bazi vode, predlaže Charley Ferrer, klinička seksologinja iz New Yorka i autorica knjige Sex Unlimited.

Neće se zbog toga „raširiti“

„Neki ljudi su zabrinuti da analni seks uzrokuje inkontinenciju, što nije istina“, kaže dr. Dweck.

Anus će se raširiti onoliko koliko je potrebno da penis ili igračka može ući (jednako koliko se rastegne prilikom izbacivanja izmeta) a zatim će se vratiti u normalu.

Može prouzročiti orgazam

Nekim ženama je ovaj čin jako senzualan. Anus je bogat živčanim završecima, zbog kojih je osjećaj jako intenzivan, a neke žene dožive i orgazam, kaže dr. Dweck.

Počnite polako

Znatiželjni ste? Isprobajte ovo nakon što je ona doživjela orgazam, kada joj je tijelo opušteno, predlaže Ferrer.

Ili se zajedno tuširajte pa joj masirajte to područje prstom prekrivenim sapunicom.

Eksperimentiranje u kadi ili pod tušem može djelovati čišće, iako se ne morate bojati da ćete naletjeti na fekalije ako je nedavno obavila veliku nuždu.

Izmet se nalazi puno višlje, u donjem dijelu crijeva, pa neće doći u kontakt s vašim prstom ili igračkom. Ako je ostao kakav trag on će se isprati.

Sve je stvar komunikacije

Prije nego strgnete odjeću sa sebe, razgovarajte s partnericom, predlaže Ferrer.

Odredite sigurnu riječ – šifru koja nema nikakve veze sa seksom (primjerice, hokej) koja će momentalno prekinuti sve radnje.

Ovo je pametna strategija za nove seksualne situacije. Možda nećete moći odrediti stenje li radi užitka ili radi bolova, stoga je sigurna riječ odličan način da budete sigurni da ste oboje za akciju.

Koristite kondome

Čak i ako ste u monogamnoj vezi, kondomi su dobrodošli kada se radi o analnom seksu.

Zašto? Prvo, smanjuju trenje i umogućavaju vam lakši ulazak.

Drugo, budući da je analno tkivo nježno i podložno sitnim poderotinama, analni seks bez kondoma može uzrokovati da joj bakterije iz analnog kanala uđu u krvotok – što nije dobro.

Za svaku seksualnu aktivnost koristite novi kondom (ako se s analnog seksa prebacite na vaginalni). Pobrinite se da ne koristite lubrikant na bazi ulja u kombinaciji s kondomom, zbog toga što ulje razgrađuje lateks i kondom bi mogao puknuti.

Isprobajte s igračkom

„Igračke mogu biti odličan način istraživanja analnih igrica“, kaže Ferrer. Pobrinite se da nađete igračku koja je pogodna za analni seks i da se širi pri dnu. (Za razliku od vaginalnog kanala koji je zatvoren, analni kanal je otvoren i igračka bi mogla ostati u tijelu. To nije nešto što želite objašnjavati liječniku!)

Mala igračka bi mogla naviknuti njezino tijelo na osjećaj ispunjenosti i pomoći će vam da odredite što joj je ugodno.

Razmislite i o tome da poslušate predavanje: Sve više sex shopova u ponudi ima radionice na kojima seksualni stručnjaci objašnjavaju poze, igračke i odgovaraju na “kako da” pitanja. (Ako ništa drugo to je odmak od uobičajene večere i odlaska u kino.)

Niste za to? Nemojte to raditi.

Seksolozi se slažu: Iako mnogi muškarci i žene doživljavaju to ugodnim, nije nužno da se morate u to upustiti.

Seks bi trebao biti zabavan, a ako ju ova ideja ne napaljuje, sasvim je u redu da se držite provjerenih metoda.

Komentari

▲ Povratak na vrh