5 stvari koje NIKAD ne smijete raditi dok ste s njom u krevetu

Što sve trebate izbjeći kada ste u seksualnom zanosu.

Seks je jedna od onih situacija u kojima puno riskirate, ali i puno dobivate. Može biti genijalan, ali može i krenuti po krivu – nabrojat ćemo samo njih nekoliko: fraktura penisa, gonoreja, neispravni kondomi…

U nastavku vam donosimo nekoliko nezgoda koje i najvrću noć mogu pretvoriti u noćnu moru. Slijedite savjete naših stručnjaka za seks u kojima opisuju pet stvari koje nikako ne smijete raditi dok ste s njom u krevetu.

Podcjenjivanje rizika od spolno prenosivih bolesti

Možda mislite da se sigurno neće zaraziti ako pitate vašu partnericu je li se testirala na spolno prenosive bolesti, no u krivu ste, poručuje vam doktorica Leah Millheiser sa medicinskog fakulteta Stanford. “Ako se seksate bez kondoma, naravno da ste izloženi riziku”, kaže Millheiser. Jasno nam je, čuli ste to već toliko puta prije. Ali sada je vrijeme kada morate biti oprezniji nego ikad prije – gonoreja i ostale SPB-i danas se sve teže liječe. “Istina je da postaju otporni na lijekove koje dajemo pacijentima.” Dakle, zaogrnite ga prije akcije.

Kombinacija uljnih lubrikanata i lateks kondoma

Izostanak lubrikanta ustvari može imati ozbiljne posljedice po vašu partnericu, čak “u igri” može biti i odlazak na Hitnu, naročito ako pričamo o analnom seksu, kaže doktorica Millheiser. Pritom svakako treba spomenuti kako nije svaki lubrikant isti.

“Ako koristite lateks kondom, NE koristite uljni lubrikant – uključujući prirodne lubrikante kao što su maslinovo ili kokosovo ulje.” Ako koristite kondom, onda nabavite lubrikant na bazi vode ili silikona.

Guranje hrane u njenu vaginu

Ako stavljate voće ili povrće u njenu vaginu, pojedini dijelovi mogu zapeti, odnosno zaglaviti unutra, kaže Millheiser. Ona kaže kako često vidi ovakve slučajeve u Hitnoj službi. Jednako tako, “ako namjeravate nešto staviti u rektum, neka to bude nešto namijenjeno za guranje u rektum”, kaže ona. “Takve su igračke obično napravljenje tako da se mogu lako izvući, odnosno da se ne mogu izgubiti”, kaže Millheiser.

Orgazam pod svaku cijenu

Ako se previše koncentirate na kraj seksa, to samo može štetiti vašem seksualnom zdravlju, jer bespotrebno stvarate napetost, kaže doktor Stephen Snyder, seks terapeut iz New Yorka. “Ponekad se to jednostavno neće dogoditi, i u tome nema ništa lošeg”. Ako ona ne može svršiti, doktor Snyder predlaže da samostalnu stimulaciju pretvorite u zajedničku aktivnost.

Možda je možete držati, zagrliti ili ljubiti tamo gdje želi, dok se ona zadovoljava. U suprotnom možete uživati dok je gledate kako doživljava orgazam, kaže Snyder. Uglavnom, kada shvatite da penis ne mora biti u vagini kada ona proživljava vrhunac, puno više ćete se zabavljati.

Uprite žešće nego što želite

I na kraju, nemojte pretjerati, savjetuju stručnjaci. Ako ste prežestoki, njena vagina će plakati, a ni i vaš penis je u opasnosti, kaže doktor Millheiser. “Izbjegavajte žestoko prodiranje pod čudnim kutevima, jer bi jedan takav potez mogao završiti nepopravljivom frakturom penisa.” Umjesto toga, probajte usporiti ritam i sprobati novu pozu.

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh