4 najčešća razloga zašto muškarci varaju partnerice

Parovi često postanu odviše spokojni i jedno drugo uzimaju zdravo za gotovo. Osjećate poriv da je prevarite? Evo zašto to ne biste trebali napraviti...

1. Ne priznajete joj što vas uzbuđuje, osobito one “čudnije” stvari.
2. Da vidi kakvi ste prema drugim ženama, poludjela bi…

Ako krijete stvari jer se bojite suprugine osude – ili se ponašate ili razgovarate drukčije dok je ona u blizini – propuštate priliku da se uistinu zbližite s njom. A istodobno možda počnete graditi intiman odnos s nekom drugom ženom. Stoga prestanite: s privlačnom kolegicom ne dijelite intimne stvari koje ne biste podijelili ni s vlastitom suprugom. Uspješni parovi već na početku veze razgovaraju o stvarima koje ih uzbuđuju, kao i o bivšem seksualnom životu. Započnite sa suprugom razgovor o toj temi kad nađete vremena (ne, ne kad stavite klince na spavanje). To nije lako, znamo – ali to je ono što odrasli ljudi rade.

3. Ne vjerujete da vas supruga više želi i da ste joj privlačni.
4. Ne sjećate se kad ste se posljednji put osjetili posebnim.

Oboje morate često pokazivati da volite i cijenite jedno drugog. Parovi često postanu odviše spokojni i jedno drugo uzimaju zdravo za gotovo. Osjećate poriv da je prevarite? Napišite joj pismo u kojem joj objašnjavate da znate da ste uzeli jedno drugo zdravo za gotovo (preuzmite svoj dio odgovornosti) i da se bojite posljedica. Predložite da odete na putovanje ili da posvetite više vremena jedno drugome. Muškarci su često bolji prema strankinjama ili kolegicama na poslu nego prema svojim partnericama, tvrdi terapeutkinja Esther Perel. Stoga se prema partnerici ponašajte kao prema ljubavnici, a ne kao prema majci ili supruzi.

Komentari

▲ Povratak na vrh