Vanna u Lisinskom: koncert za najmlađe sa sindromom Down

Dobrotvorna akcija Rotary kluba Zagreb Gradec i Adria Medije Zagreb.

Rotary klub Zagreb Gradec i Adria Media Zagreb sa svojim najtiražnijim časopisom Story ponovno organiziraju dobrotvornu akciju „Uljepšajmo njihov svijet“ u okviru koje pomažu najosjetljivijim članovima zajednice. Ovoga puta pridružila im se i Vanna koja će na prvi dan proljeća i Svjetski dan sindroma Down, 21. ožujka 2017. s početkom u 19:30 sati, u Koncertnoj dvorani Lisinski održati koncert za najmlađu djecu sa sindromom Down.

Program rane intervencije
Djece sreće i sunca koja svuda oko sebe šire iznimnu količinu pozitivne energije i topline u Zagrebu trenutno ima više od 400. Nažalost o njihovom razvoju, u vrijeme kada dijete od nemoćne bebe postaje dijete koje u većoj ili manjoj mjeri komunicira s okolinom, brine nedovoljan broj terapeuta i rehabilitatora. Premda djeca sa sindromom Down uspijevaju samostalno izvoditi pokrete, zbog postojećih poteškoća ti pokreti su nepravilni i stoga je od iznimne važnosti kontinuirano i od samih početaka intenzivno raditi s njima. Prepoznavši potrebu za edukacijom i angažmanom dodatnih terapeuta, Rotary klub Zagreb Gradec i Adria Media Zagreb odlučili su pokrenuti novi plemeniti projekt „Uljepšajmo njihov svijet“ i prikupiti sredstva za razvoj programa rane intervencije koja će značajno unaprijediti razinu skrbi koja će biti na raspolaganju najmlađim Downićima i njihovim obiteljima.

Vanna u Lisinskom
Vanna se bez imalo premišljanja priključila akciji i nakon nešto više od godinu dana pred punom dvoranom Lisinski u pratnji orkestra ponovno će prirediti pravi spektakl. Karte za dobrotvorni koncert „Uljepšajmo njihov svijet“ moguće je kupiti već danas na blagajni dvorane Lisinski po cijeni od 120 do 180 kuna. Sva sredstva prikupljena ovom akcijom namijenjena su Udruzi za sindrom Down – Zagreb koja djeluje gotovo 20 godina i u to vrijeme je kroz nju prošlo 200 obitelji od kojih je čak 130 aktivnih članova.

Komentari

▲ Povratak na vrh