StoryGourmet Chef’s Secret Dinner powered by Mastercard

Ovoga vikenda održana je  posebna večera u organizaciji magazina StoryGourmet te u suradnji sa Mastercardom. Drugi glavni pokrovitelj bila je Jamnica koja je bila ujedno i službeno piće večeri, uz vrhunska vina, pjenušce i konjak iz Miva galerije vina

Mjesto održavanja bilo je Muzej suvremene umjetnosti a vrhunske gastronomske delicije za odabrane uzvanike pripremao je chef Marko Palfi sa svojim timom. Spomenimo da su neki od uzvanika bili Almira Osmanović, Sanja Vejnović, Kristina Krepela, Dean Pelić i Tamara Despot. Njima, i ostalim uzvanicima Marko Palfi pripremio je za amuse bouche dagnje na medvjeđem luku i prepeličja jaja u jednoj posebnoj interpretaciji, što je pratio non vintage šampanjac, koji se proizvodi još davne 1869., Moet Imperial Brut.

Za hladno predjelo posluženo je foie gras preliven želeom od višnje i ukiseljenom goruščicom što je pratila vrhunska poluslatka graševina iz kutjevačkog područja, graševina Galić 2015 berba. Opis svakoga vina uzvanicima je prezentirala somelijerka Ina Bednar. Nastavilo se toplim predjelom od jadranskih škampi i cvjetače sa kakao uz što je savršeno odgovaralo bijelo vino Cape Mentelle Sauvignon/Semillion 2017, koja predstavlja pun potencijal  Margaret River-a, poznate vinske regije na zapadnoj obali Australije. Riblji red se nastavio sa kokotom u šafranu i šparogama uz što je služeno Cloudy Bay Sauvignon blanc 2018, vrlo elegantno vino, s izvrsnim balansom između voćnog okusa i mineralnosti . A mesni meni koji je oduševio sve prisutne bio je govedina sa ciklom u kavi i radičem. Ovaj slijed zaokružio se sa prestižnim crnim vinom duboke arome tamnog bobičastog voća, Cape Mentelle Cab/Mer 2013. Desert je bila prekrasna izvedba meringue, sa jagodama i limetom uz što je serviran slatki Kozlović Muškat momjanski 2018, vino slamnato žute boje, s izraženim mirisom poljskog cvijeća i bazge, te notama meda i zrelih krušaka u ustima. U zadnjem slijedu gosti su zaokružili priču sa čoko – badem kuglicama uz konjak Hennessy V.S.O.P.

Cijela večera, nadovezala se na temu aktualnog postava, u sklopu koje je večera i održana, izložbe Futurizam čija je vrijednost nevjerovatnih 65 milijuna Eura. Kroz izložbu, svje je uzvanike proveo Josip Klaić iz MSU-a. Uz artistički pristup služenom meniu, cjelovečernji program pratio je i takav artistički pristup glazbi za što se pobrinuo poznati DJ Marijan Radišić, poznatiji kao DJ Felver. Za impozantno uređenje i samog stola pobrinuo se tim Lela Designa sa vlasnicom Mihaelom Mikšić koja je osmislila cjelokupnu scenografiju na samom stolu. Da osjetite dašak ove jedinstvene atmosfere večeranja u kasne noćne sate u muzeju, pogledajte galeriju izabranih fotografija koju vam donosimo.

Komentari

▲ Povratak na vrh