Rješenje za migrenu

Tko se od nas nije našao u situaciji da ponekad ima glavobolju. A oni koji su iskusili migrenu, dobro znaju da to nije obična glavobolja – već stanje u kojem ste doslovno onesposobljeni za bilo kakvu aktivnost, koje medicinska struka svrstava u rang sa tetraplegijom i demencijom. Sama ta činjenica bila je i više nego dovoljna da okupi pažnju svih uzvanika koji su slušali stvarna iskustva i priče panelista o kojima su govorili prof. prim. dr. sc. Darija Mahović Lakušić dr. med., spec. neurologije, Ana Lisak, uspješna poduzetnica i dobitnica nagrade za najbolju poduzetnicu, vlasnica cateringa Lisak, koja je godinama bolovala od migrene Jelena Kopčić, software development engineer, voditeljica i vlasnica SALSANDO PLUS, a boluje od migrene već od ranog djetinjstva. Voditeljica programa je bila Barbara Kolar, koja je i sama jedna od žena pogođenih ovom bolesti.

Ugodno i poučno druženje održano je u prostoru restorana Lateral, vlasnice Ane Lisak, a svi uzvanici uživali su u ukusnim zalogajima koje im je spremio tim cateringa Lisak. U samom panelu, gđa Lisak baš je istaknula kako ju je migrena često sputavala i u velikim poslovnim pothvatima s čim se iz iskustva složila i Jelena Kopčić, rekavši kako joj se čini da spram zdravih ljudi ima efektivno u jednom mjesecu, tjedan dana manje.

Iako ova bolest mozda zahvaća samo 7 % muškaraca i oni su bili u manjoj mjeri pristuni na panelu, a među njima se našao i predsjednik Uprave Plive, gospodin Mihael Furjan.

Ono što je svakako obećavajuće i ostavlja pozivan dojam na ovu priču jeste da su u terapijama dostupni i novi ljekovi te terapije koje pomažu u  kontroli migrene i popratnih stanja koja ova bolest nosi sa sobom, istaknula je prof. prim. dr. sc. Darija Mahović Lakušić. Više o samoj temi možete pronaći i u aktualnom broju Storybooka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

▲ Povratak na vrh