R[ECO]NSIDER: Moda koja čuva naš planet

Springfield predstavlja R[ECO]NSIDER - novu jesensku kolekciju od 100% organskog pamuka koja štedi vodu i energiju

Springfield, modni brend koji karakterizira urbana casual odjeća, ove jeseni predstavlja prvi projekt održivosti provučen kroz jesensku kolekciju. R[ECO]NSIDER odjeća i modni dodaci za muškarce i žene dostupni su u Springfield trgovinama, kao i na online platformi www.myspringfield.com.

Projekt karakterizira predanost okolišu, gdje se Springfield zalaže za održivi razvoj koji osigurava potrebe u sadašnjosti bez ugrožavanja potrebe budućih generacija.

Projekt R[ECO]NSIDER započinje s dvije konkretne inicijative koje se vežu uz upotrebu organskih tkanina i procese završne obrade trapera.

Prva inicijativa se odnosi na korištenje 100% organskog pamuka, kao opciju za optimizaciju resursa i sirovina. Odjeća kao što su košulje, dresovi, majice i chino hlače su kategorije u kojima se može nalaziti oznaka R[ECO]NSIDER.

S druge strane, laserske i ozonske tehnologije su ključne u procesu završne obrade trapera, jer predstavljaju veliku uštedu vode i energije, a istovremeno eliminiraju toksične procese za planet.

Ova inicijativa dobiva ime H20 te kroz svoja dva smjera: laser – suhi proces prilagodbe trapera bez korištenja vode, s kojim se postižu različiti efekti poput efekta iznošenog trapera te ozon – tehnologija koja se koristi u fazi ispiranja, za finalne tonove odjevnih predmeta.  Na taj se način štedi voda te se eliminiraju zagađivači okoliša kao što su kalij permanganat, klor ili izbjeljivač.

Springfield je kroz ovu ekološku inicijativu već proizveo više od milijun komada održivih odjevnih predmeta te uštedio 15 milijuna litara vode.

O SPRINGFIELDU

Springfield ima 850 prodajnih mjesta u više od 70 zemalja. Pripada Tendamu, jednom od vodećih europskih modnih imena u segmentu premium marke masovnog tržišta s prisutnošću u 90 zemalja i više od 2.000 prodajnih mjesta putem svojih pet brendova: Cortefiel, Pedro del Hierro, Springfield, Women’secret te outlet brend Fifty.

Za više informacija, molimo posjetite www.tendam.es

www.myspringfield.com  |  www.facebook.com/Springfield   

www.pinterest.com/springfieldmw http://instagram.com/springfieldmw  www.youtube.com/canalspf

PRODAJNA MJESTA SPRINGFIELD:

ZAGREB – Arena Centar, Vice Vukova 6; City Center one East, Slavonska avenija 11d; Ilica 33

SPLIT – City Center one Split, Vukovarska 207; Mall of Split, Ulica Josipa Jovića 93

ZADAR – Supernova Zadar, Ul. Akcije Maslenica 1

OSIJEK, Portanova, Svilajska ul. 31a

RIJEKA –Tower Centar, Janka Polića Kamova 81a

 

Komentari

▲ Povratak na vrh