Mirna Medaković podržat će ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti

Europljani vole raznolikost – u hrani, modi, glazbi – no kada je riječ o načinu kretanja od točke A do točke B, mnogi se drže samo jednog načina mobilnosti - automobila

Glavni je cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja kretanja, kako bi se razbilo uvriježeno mišljenje da su osobni automobili jedina prikladna mogućnost.

Upravo ti različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Ovaj projekt podržala je i glumica Mirna Medaković Stepinac.

“Redovito koristim bicikl kao prijevozno sredstvo. Suprug Hrvoje i ja na biciklima imamo i sjedalice za cure tako da se nas četvero vozimo skupa. Nekad sam redovito i rolala. Prvenstveno me alternativna prijevozna sredstva vesele, a tek onda razmišljam o benefitima za zdravlje i okoliš”, otkrila je.

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti uključit će u program i osobe s tjelesnim invaliditetom i ukazati na važnost što bolje prometne infrastrukture za ovaj dio populacije.

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! Saznajte više ovdje. #Kombinirajikreni!

Komentari

▲ Povratak na vrh