Josip Kolak – prvi natjecatelj s ovih prostora na velikom svjetskom natjecanju u bodybuildingu

Uz veliki trud i upornost ušao je u top 10 najboljih bodybuildera svijeta

Josip Kolak, 27-godišnji bodybuilder iz Ljubuškog, ušao je u top 10 natjecatelja na velikom sajmu fitnesa (WBFF – Worlds Beauty Fitness&Fashion) u Londonu, koje se odvijalo 25. i 26. kolovoza 2017. Ovo mu je prvo natjecanje, bodybuildingom se aktivno bavi četiri godine, a profesionalno dvije. Treninzi su se odvijali na relaciji Zagreb – Ljubuški, a pripreme su trajale šest mjeseci. Trenirao je i pripremao se bez trenera, potpuno samostalno.

Josip Kolak tako je postao prvi natjecatelj s ovih prostora koji je ikada nastupio na ovom natjecanju, a predstavljao je Hrvatsku. Konkurencija je bila izuzetno velika i jaka, došlo je 250 natjecatelja iz cijelog svijeta, među kojima su bili natjecatelji iz Australije, Koreje, Kine, Brazila i Sjedinjenih Američkih Država.

U Josipovoj kategoriji pod nazivom Fitness Model, sudjelovalo je 40 natjecatelja, a on je zasluženo plasiran u finale te je ušao u najboljih 10 fitness modela.

Josip navodi kako je izuzetno ponosan na ovaj plasman te da mu je sljedeći cilj osvojiti prvo mjesto i plasirati se u elitu bodybuildinga. Trenutno su u tijeku pregovori s organizatorima natjecanja o budućem natjecanju koje bi se moglo održati u Hrvatskoj, kako bi se ovaj sport približio građanima Hrvatske i postao još popularniji.

Komentari

▲ Povratak na vrh