Ivan Šarić, Baby Dooks i Daniel Bilić prikupili 14.000 kuna za financiranje projekta Instituta Ruđer Bošković

Ivan Šarić, Daniel Bilić i Baby Dooks preuzeli su uloge blagajnika u prodavaonici dm-a kako bi, uz pomoć kupaca dm-a, prikupili sredstva za istraživanje raka prostate.

U subotu, 19. studenog Ivan Šarić, Daniel Bilić i Baby Dooks preuzeli su uloge blagajnika u prodavaonici dm-a u City Centeru One West kako bi, uz pomoć kupaca dm-a, prikupili sredstva za istraživanje raka prostate. Tijekom sat vremena rada na blagajni dm-a prikupili su 14.000 kuna koje će dm donirati Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate.

ivan-saric-2

“Ovim projektom istraživat ćemo mehanizme koji mogu dovesti do uništavanja stanica raka s dva različita aspekta. Jedan su signalni putovi koji stanicama raka prostate omogućuju da preživljavaju, održavaju rast i šire se. Drugi aspekt su mutacije u genima koje mogu biti dobri pokazatelji pri izboru novih terapija kojima se efikasnije može zaustaviti napredak tumora i bolje izlječenje”, pojasnila je dr. sc. Sonja Levanat, voditeljica Laboratorija za nasljedni rak, Zavod za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković.

baby-dooks

Pokret Movember 2003. godine potaknula je australska nevladina organizacija Movember Foundation. Movember se prometnuo u globalni pokret, a dm mjesec muškaraca obilježava kampanjom MOškarac kojom potiče muškarce na bolju brigu o sebi.

“U ime dm-a zahvaljujem svima koji su današnjom kupovinom podržali kampanju MOškarac i dm-u omogućili da podrži projekt Instituta Ruđer Bošković u potrazi za novim otkrićima koja će unaprijediti liječenje raka prostate”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

daniel-bilic

Tijekom cijelog studenog kupci dm-a mogu pokazati kako znaju da pravi MOškarac brine o sebi jednako kao što brine o drugima uz majicu podrške s pokretu Movember. Pri kupnji bilo koja tri proizvoda za mušku njegu, dm daruje brkatu majicu s natpisom MOškarac koju ovog Movemebra, uz brkove, nose i Ivan Šarić, Baby Dooks i Daniel Bilić.

Komentari

▲ Povratak na vrh