Europski biciklistički izazov na dm Story Green danu

U projekt su se aktivno uključila i brojna poznata lica poput veslača i olimpijca Damira Martina, košarkaša KK Cedevite Zagreb Ra`Shad Jamesa i Luke Babića te mnogih drugih. Iza ovog hvalevrijednog projekta stoji Grad Zagreb te partneri Adria Media Zagreb s časopisom Story, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Hrvatska poštanska banka

Zagreb će i ove godine sudjelovati u Europskom biciklističkom izazovu pod sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!, a cilj je projekta potaknuti Zagrepčane na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva kako bi se smanjio udio CO2 u zraku, ali i pomoglo sugrađanima.

Naime, ovogodišnji izazov ima humanitarnu notu, a Hrvatska poštanska banka će u sklopu izazova za svaki prijeđeni kilometar donirati jednu kunu maturantima iz Dječjeg doma u Nazorovoj koji počinju samostalan život. Aplikacija Naviki putem koje se bilježe kilometri može se besplatno skinuti već sada, a izazov traje od 1. do 31. svibnja, kada je važno što više biciklirati te voziti za Zagreb i prikupljati kilometre za sugrađane.

U sklopu dm Story Green dana i Europskog biciklističkog izazova Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske predstavilo je projekt Orange Bike Ride, vožnju biciklom središtem Zagreba, koja će se održati 6. svibnja ispred Kulturno-informativnog centra u Preradovićevoj ulici u 12 sati. Taj dan ljubitelji vožnje na biciklu doći će na svoje jer ih na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati očekuje i bogat program za sve uzraste posvećen bicikliranju.

Na dm Story Green danu Hrvatska poštanska banka predstavila je i svoje aktivnosti kojima nastoji povećati ekološku osviještenost svojih zaposlenika, klijenata te društvene zajednice u kojoj posluje. Brigu o okolišu banka iskazuje i ponudom zelenih kredita za građane i poduzetnike koji predstavljaju povoljno i ekološko rješenje za kupnju ili opremanje nekretnine te povećanje energetske učinkovitosti stanova i zgrada.

U Europski biciklistički izazov i dm Story Green dan uključio se i Zagrebački holding – Podružnica Čistoća, koji ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje.

Komentari

▲ Povratak na vrh