Dođite na Europski tjedan mobilnosti u subotu 22. rujna i osvojite električni romobil

Pridružite se povorci na Europskom tjednu mobilnosti u subotu, 22. rujna od 10 do 14 sati na Europskom trgu, isprobajte alternativne načine prijevoza i osvojite vrijedne darove

Priključite se povorci centrom grada koja kreće s Europskog trga u 11 sati i pokažite kojim alternativnim sredstvima se vi krećete po gradu. Za sve sudionike Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pripremilo je  bogate poklon-pakete: sportski ruksak, pedometar, torbicu oko struka i majicu! Najsretniji posjetitelj osvojit će i vrijednu nagradu – električni romobil. Kombiniraj i kreni na Europskom tjednu mobilnosti!

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna kako bi se potaklo europske lokalne vlasti na uvođenje i promicanje mjera održivog prijevoza te pozvalo stanovnike da isprobaju alternative korištenju automobila. Pod motom Kombiniraj i kreni! ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti usredotočen je na multimodalnostkorištenje različitih načina kretanja za dolazak na odredište – koji će biti predstavljeni na središnjem događanju 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavnštva EK u Hrvatskoj.

Predstavništvo Europske komisije pripremilo je poklon-pakete za sve sudionike povorke

Povorka centrom grada kreće s Europskog trga u 11 sati i uključit će sve građane koji koriste različite načine kretanja kroz grad – pješake, osobe s tjelesnim invaliditetom, ZET-ov vlakić, policajce na biciklima, djecu, bicikliste, rolere i skateboardere, vozače segwaya, pedicaba, romobila na električni pogon… Dođite na Europski trg i pridružite se mimohodu, a doma ponesite poklone – sportski ruksak, pedometar, torbicu oko struka i majicu!

Posebna je poslastica za sve posjetitelje i vožnja turističkim vlakom ZET-a jedinstvenom rutom kroz centar i Gornji Grad, osmišljenom u povodu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti.

Informirajte se o alternativnim načinima kretanja i osvojite električni romobil!

Svi koji se na Europskom trgu nađu u subotu, 22. rujna od 10 do 14 sati, moći će isprobati alternativne načine prijevoza na poligonima i izlagačkim štandovima sudionika programa – Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Udruga slijepih Zagreb, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska liječnička komora, Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, ZET, Nextbike, Segway City Tour Zagreb, Pedicab Zagreb, Greyp Bikes, škola rolanja SkiBoo, Run Croatia, e-scooteri – te se informirati o njihovim aktivnostima i oblicima multimodalnog prijevoza.

Predstavništvo EK pripremilo je darove za najsretnije posjetitelje! Potrebno je obići izlagačke kornere sudionika programa i tako zaslužiti pečat u ‘putovnici’ (informativnoj knjižici koja se preuzima na informativnom pultu organizatora), odgovoriti na 4 jednostavna pitanja u ‘putovnici’ i strpljivo čekati izvlačenje u 13 sati na pozornici na Europskom trgu.

Za sretne sudionike koji riješe kviz te, obilazeći izložbene prostore u sklopu događanja, zasluže svoje pečate, Predstavništvo EK pripremilo je korisne darove:

1. Električni romobil (1x)

2. Obilazak grada Zagreba – Segway City Tour za 2 osobe i promotivni paket Predstavništva EK u Hrvatskoj (1x)

3. Škola rolanja za obitelj (4 osobe) i promotivni paket Predstavništva EK u Hrvatskoj (1x)

4. Pedicab Zagreb – vožnja Zagrebom za 2 osobe i promotivni paket Predstavništva EK u Hrvatskoj (1x)

5. Nextbike – godišnja članarina za korištenje Nextbike sustava i promotivni paket Predstavništva EK u Hrvatskoj (2x)

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! #Kombinirajikreni

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI raspored događanja:

10:00 – 14:00 sati –  Predstavljanje alternativnih načina kretanja gradom na izlagačkim štandovima sudionika programa te prezentacija njihovih aktivnosti – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska liječnička komora, Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Udruga slijepih Zagreb, Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, ZET, Nextbike, Segway City Tour Zagreb, Pedicab Zagreb, Greyp Bikes, škola rolanja SkiBoo, Run Croatia, e-scooteri i e-bicikli na električni pogon, animacijske radionice i igraonice za djecu, photo booth korner, poligoni za aktivaciju segwaya, rolanja, te bicikliranja, turističko razgledavanje grada (svakih 30 minuta)

10:00 sati – početak programa

10:10 sati – Plesni nastup članova plesne skupine Nikoline koji će posjetiteljima pokazati kako osobe s invaliditetom otkrivaju pokret plesom

10:15 sati – Nastup Dječjeg zbora Kikići i Genijalci

10:40 sati – Obraćanje posjetiteljima – voditelj programa Ivan Vukušić i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gospodin Branko Baričević

11:00 – 11:30 sati – Povorka užim centrom grada na simboličan će način obilježiti Europski tjedan mobilnosti te će u nju biti uključeni svi građani grada Zagreba s raznovrsnim oblicima mobilnosti (pješaci, osobe s tjelesnim invaliditetom, ZET-ov vlakić, policajci na biciklima, djeca, biciklisti, roleri i skateboarderi, vozači segwaya, pedicaba, romobila na

električni pogon)

11:00 sati – Box jump demo – BMX show, nastup profesionalnih biciklista

11:15 sati – Nastup dječjeg zbora Zagrebački anđeli

11:45 sati – Edukativni program za djecu Policijske uprave zagrebačke

12:00 sati – Nastup Mije Dimšić

12:25 sati – Box jump demo – BMX show, nastup profesionalnih biciklista

12:40 sati – Plesni performans

13:00 sati – Izvlačenje sretnih dobitnika i uručenje nagrada

13:10 sati – Box jump demo – BMX show, nastup profesionalnih biciklista

13.30 sati – DJ producent

14:00 sati – Završetak programa

#Kombinirajikreni!  Više saznajte ovdje.

Komentari

▲ Povratak na vrh