Dan Europe 2019: Ne propustite gastronomsku feštu Okusi Europe

Veleposlanstva zemalja članica Europske unije omjeriti će snage u pripremi sendviča i ostalih delicija a sve pod kulinarskom palicom chefova Mate Jankovića, Natasje Chiare Petrić te Branka Ognjenovića

U sklopu tjedna Europe, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe te tom prigodom, 11.svibnja na Europskom trgu, od 10 do 13 sati, priprema veliku gastronomsku feštu Okusi Europe.

Veleposlanstva zemalja članica Europske unije – Italija, Španjolska, Danska, Finska, Švedska, Francuska, Nizozemska, Slovačka, Irska, Bugarska, Litva, Slovenija, Češka Republika, Njemačka, Austrija, Hrvatska, Rumunjska i Mađarska omjeriti će snage u pripremi sendviča i ostalih delicija i to sve pod kulinarskom palicom chefova Mate Jankovića, Natasje Chiare Petrić te Branka Ognjenovića.

Osim vješto spravljenih poslastica očekuje vas i bogati zabavni program.  

Svake godine 9. svibnja slavi se Dan Europe. Začetak današnje Europske unije potječe iz prijedloga za proizvodnju ugljena i čelika kojom bi se zajednički upravljalo, a koji je 9. svibnja 1950. iznio tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske Robert Schuman. Zajedničkim odlučivanjem o upotrebi ugljena i čelika Europe ni jedna nacija ne bi mogla izrađivati oružje, a da ostale ne znaju za to.

Proslavite i vi ovogodišnji Dan Europe na Europskom trgu 11. svibnja od 10 sati!

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh