Znamo najbolje recepte za tzatziki, tapenadu i pesto!

Otkrijte sve čari tri klasika među dipovima

Pesto
U multipraktik stavite šalicu svježih listića bosiljka, ¼ šalice naribanog parmezana, 3 žlice poprženih pinjola i 2 češnja češnjaka; miksajte opcijom puls da se fino usitne. Nastavite miksati i pritom ulijte 1/3 šalice ekstradjevičanskoga maslinova ulja. Posolite i popaprite. Odličan je s tjesteninom, a možete ga umiješati u hummus te poslužiti sa zagrijanim integralnim pita kruščićima. Bonus: Žlica (obično vam je toliko sasvim dovoljno) ima 60 do 80 kcal.

Tzatziki
Pomiješajte grčki jogurt, ½ krastavca (oguljenog, očišćenog od sjemenki i narezanog), sok ½ limuna, nasjeckan češanj češnjaka, 1½ žlicu nasjeckanoga kopra, metvice ili peršina te po ½ žličice soli i crnog papra. Žlicom rasporedite po girosu ili falafelu. Bonus: Dobar je izvor bjelančevina.

Tapenada
U multipraktiku (opcijom puls) smiksajte po ½ šalice otkoštičenih crnih i zelenih maslina, po 2 žlice ocijeđenih kapara i krupno narezanog peršina ili bosiljka te ½ žličice sušenog origana ili ružmarina kako biste dobili pastu s komadićima sastojaka. Prebacite u zdjelu pa umiješajte žlicu ekstradjevičanskoga maslinova ulja i popaprite po ukusu. Upotrijebite kao slankasto pikantan namaz za sendvič. Bonus: Masline sadrže za srce zdrave masnoće.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh