Zeleni humus – odličan namaz obogaćen špinatom

Želite više živosti u vašem humusu? Špinat će mu dati prekrasnu boju i donijeti kalcij, folnu kiselinu i nešto željeza

Nemojte kupovati gotovi humus kad se tako lako može napraviti i kod kuće. Bazični okus humusa nadogradio je špinat, a umjesto tahinija probali smo kikiriki maslac. Dobar tek!

Sastojci za 4 porije:

  • 300 g špinata
  • 400 slanutka iz konzerve
  • 3 žlice maslaca od kikirikija ili tahinija
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žličice maslinova ulja
  • 0,5 žličice soli
  • 1 režanj češnjaka

Ovako se priprema:

1.Špinat kratko blanširajte u vreloj vodi pa ga ostavite na cjedilu da se ocijedi.

2.Sve sastojke, osim špinata, stavite u visoku posudu, dodajte 80 ml tople vode i izmiksajte u glatki pire.

3.Istisnite višak vode iz špinata, izmiksajte ga pa ga dodajte u pire. Sve zajedno kratko izmiksajte.

P.S. – Za one koji vole ljuto, namazu dodajte i svježe ljute papričice pa sve izmiksajte.

Info:

  • 190 kcal
  • 7 g bjelančevina
  • 15 g ugljikohidrata
  • 12 g masnoća

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh