Zapecite meso u grillu pećnice

Pomiješajte po žlicu narančine korice i ulja, ½ žličice praha od chipotle papričica te po ¼ žličice kumina, papra i soli. Time natrljajte ½ kg fileta pilećih bataka.

Grill u pećnici može postići supervisoke temperature – prvorazredne uvjete za hrskavu koricu na mesu.

PILEĆI BATACI S NARANČOM

Pomiješajte po žlicu narančine korice i ulja, ½ žličice praha od chipotle papričica te po ¼ žličice kumina, papra i soli. Time natrljajte ½ kg fileta pilećih bataka. Dodajte ploške 2 naranče. Pecite pod grillom 10 do 12 min.

GLAZIRANI ODRESCI S LUKOM

Pod grillom pecite 8 do 10 min (srednje sirovo) 2 začinjena odreska s kosti. Izvadite iz pećnice. Luk narežite na trake; pomiješajte s uljem i solju te pecite pod grillom 10-ak min, dok ne omekša. Umiješajte po žličicu balzamičnog octa i smeđeg šećera pa stavite na odreske.

SVINJEĆI ODRESCI S KOMORAČEM I JABUKOM

Rahlo pomiješajte 3 šalice rikule s jabučnim octom, uljem i solju. Začinite ½ kg svinjećih odrezaka bez kosti. Premažite dijonskim senfom. U posudu za pečene stavite slojeve ploški 1 komorača, svinjetine, na kriške narezane 2 jabuke i ružmarin. Pecite pod grillom oko 10 min. Na to stavite salatu.

Komentari

▲ Povratak na vrh