Visoka temperatura pojačava prirodnu slatkoću karameliziranjem šećera u voću i povrću.
UMAK OD PEČENIH PAPRIKA
Popola prerežite 2 paprike očišćene od sjemenki pa ih s prerezanom stranom prema dolje stavite u posudu za pečenje. Pecite pod grilom 8-10 min. Ohladite i ogulite. Smiksajte s limenkom (420 g) slanutka, ½ šalice grčkog jogurta, 2 češnja češnjaka, sokom ½ limuna, ½ žličice kumina i solju.
TROPSKA VOĆNA SALATA
U posudu za pečenje stavite 4 ploške ananasa debele 1 cm i narezan mango. Pospite smeđim šećerom i pecite pod grillom dok se ne pojave smeđe točke, 8 min. Šalicu grčkog jogurta pomiješajte s medom i žličicom korice limete. Poslužite uz pečeno voće.
CVJETAČA S GARAM MASALOM
Glavu cvjetače narežite na ploške debele 1 cm. Pomiješajte 2 žlice ulja, žlicu garam masale i malo soli; time premažite cvjetaču. Pecite pod grillom 10 min pa nakapajte sokom od limete.
Komentari