Višenamjenski pikantni umak od kikirikija

Preljev, umak, namaz... John Currence otkriva recept za umak od kikirikija koji je istodobno i umak za rezance, piletinu ili grickalice, preljev za salatu, namaz za sendvič...

Kikiriki-maslac je puno više od lako dostupnog dodatka kruhu. U našoj varijanti je baza za višenamjenski umak koji će obogatiti arome predjela, glavnog jela, međuobroka, grickalica, sendviča…

POTREBNO VAM JE…

  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 zdjelice nasjeckanih ljutika
  • 2 žlice umaka sriracha
  • 2 žličice curry praha
  • 1 limenka kokosova mlijeka
  • 3/4 šalice slatkog vrhnja
  • 1,5 šalice nasjeckanih kikirikija
  • 3 žlice meda
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 1 šalica kikiriki-maslaca natural
  • 1/2 svežnjića listića korijandra, nasjeckanih
  • sol i bijeli papar

NAČIN PRIPREME

1# U velikom loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac i na njemu 3 minute propirjajte ljutike.

2# Umiješajte srirachu (umak s chilijem) i curry. Dodajte kokosovo mlijeko, vrhnje, kikiriki, med i riblji umak. Miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu pa pustite da lagano zakipi.

3# Smjesu potom ulijte u blender ili multipraktik i dodajte kikiriki-maslac. Miksajte dok ne postane glatka. Umiješajte listiće korijandra te posolite i popaprite po ukusu.

SAVJET S DOBRE STRANE

Najbolji je izbor kikiriki maslac s oznakom “natural”, bez dodanih šećera i hidrogeniziranih ulja. No u takvima katkad ulje ispliva na površinu. Da izbjegnete razdvajanje, staklenke čuvajte položene sa strane. Tako uz rub možete ugurati nož pa dobro promiješati kako bi ponovno postao homogen.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh