Trendovi: Otkrijte neke od najboljih voćnih piva

Skeptični ste, kao što biste i trebali biti. Ali nova klasa voćnih piva puna okusa promijenit će vaše mišljenje. Plus, većina je niskokalorična pa možete piti pivo a da ne utopite svoju dijetu

Od svih recentnih pivskih trendova – IPA što čisti nepce, sour koji premrežuje mozak, stout odležao u bačvi uz koji je nemoguće ostati trijezan – jedan od najuzbudljivijih je varenje piva s voćem. Skeptični ste, kao što biste i trebali biti. Već ste se opekli bolesno slatkim pivima i bocama kojima je prijeko potrebna kriška nekog citrusa da imaju dobar okus.
Ali nova klasa voćnih piva puna okusa promijenit će vaše mišljenje. Plus, većina je niskokalorična pa možete piti pivo a da ne utopite svoju dijetu.

FOUNDERS BREWING CO.
Rubaeus
Napravljeno s mnogo malina, ovo će pivo biti vaš novi favorit uz obroke na otvorenom u kasno ljeto. Kiselkasto je i samo malo slatko te osvježavajuće kao da ste zagrizli u komad svježeg voća. To ga čini savršenom pratnjom za bogatije okuse kao što su vruća pljeskavica s grilla, glazirani losos ili zapečeni janjeći kotleti. Naravno, sjajno je i kao desert.

21ST AMENDMENT
Blood Orange BrewFree! Or Die IPA
Čim malo potegnete, osjetit ćete okus triju unikatnih vrsta hmelja (Citra, Mosaic te Chinook, za štrebere) te kratak udar kiselo-slatke krvave naranče. To je vrsta piva koju poneseš na plažu, ali maskiraš termonavlakom samo zato da nitko tko to nije zaslužio ne mazne koju bez vašeg blagoslova.

NEW GLARUS BREWING COMPANY
Serendipity
Ovo je izbor kojim možete zamijeniti vino na spoju. Ima duboku, senzualnu crvenu boju. “Brusnice, jabuke i trešnje miješaju se međusobno te daju lagano kisele voćne karakteristike s pravom dozom hrasta”, kaže Alex Gutierrez, glasnogovornik i brand manager u J. Wakefield Brewery u Miamiju. Pijte uz tamnu čokoladu. I ruže.

SIERRA NEVADA BREWING CO.
Otra Vez
To je gose, tradicionalni njemački stil piva koji se vari sa soli. Opuncija (indijska smokva), grejp i malo korijandra pomažu uravnotežiti slano. Samo 4,5 posto alkohola čini ga pitkim. Popijte jedno nakon grabljanja dvorišta. Zaslužili ste.

CROOKED STAVE
Reserva Series, Surette
Ova pivovara iz Denvera svakih nekoliko sezona lansira različito voćno pivo. Druga se fermentacija piva odvija u hrastovim bačvama i pivo dobiva vinske note te dodatne akcente uporabom cijelog voća. Ovo je pivo za pijuckanje nakon dugog radnog dana.

VICTORY BREWING COMPANY
KirschGose
Za razliku od piva Otra Vez iz Sierra Nevada Brewing Co. s njegovim citrusnim notama, ovaj gose ima okus po trešnjama. Pivovara sok dobiva iz cijenjenog voćnjaka King Orchards iz Michigana. Rezultat je lagano, ne sirupasto, kiselkasto pivo s 4,7 posto alkohola koje odlično ide sa sirom ili svinjećim odrescima s grilla. To je prava vrsta kiselog.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh