Tajni sastojak za pečeno povrće iz pećnice

Zagrij pećnicu, otvori vrata i gurni povrće unutra. Povrće iz pećnice nije samo lako napraviti, nego je i zdrav obrok. Nažalost često nam to prekrasno obilje nije toliko ukusno koliko bismo mi to željeli. Uz ovaj tajni dodatak, udahnite povrću novu dimenziju okusa

Šarenilo i raskoš u limu često su samo hrana za naše oči, a okus pečenog povrća ustvari je dosadan i neutralan čak i ako sve dobro posolimo i popaprimo. Tajni dodatak koji će stvar dignuti na novu razinu je ocat.

Ovako pripremite povrće prepuno okusa:

Povrće (krumpir, mrkvu, tikvice, bundevu, batat, ciklu, luk…) operite, ogulite i očistite pa narežite na komade. Češnjak narežite na sitno pa sve raspodijelite po limu za pečenje koji ste prethodno nauljili maslinovim ili suncokretovim uljem. Operite začinsko bilje ( ili timijan ili bosiljak ili peršinov list) narežite ga ugrubo i pospite po povrću. Prije pečenja sve pospite krupnom solju i popaprite, a zatim lagano pokapajte octom.

Kiselina octa će ispariti i ostaviti intenzivan okus koji će istaknuti okuse različitih vrsta povrća koje ste naumili ispeći.

Komentari

▲ Povratak na vrh