Svako prežderavanje za blagdane stajat će vas 100 marinaca!

Men's Healthov urednik fitnessa otkriva tri isprobana načina kako zaobići prežderavanje uoči i za vrijeme blagdana

Možda vam je čudno što ste uopće kliknuli na članak o blagdanskom prežderavanju, a još nemate planove za Božić i Novu godinu. Ipak, uzmite ovo u obzir: prosječan građanin krene se debljati u listopadu, a kilograme koji se nagomilaju između Halloweena i Božića će skidati i do 5 mjeseci kasnije, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Cornell.

Vrlo je vjerojatno kako ćete i ovog tjedna pojesti nekoliko slasnih čokoladica i malih kolačića – a sve će se nastaviti sve do Nove godine.

“U ovo doba godine već tradicionalno pronalazimo isprike”, kaže Men’s Healthov urednik fitnessa BJ Gaddour. “Kažete sebi, svjesno ću nabaciti nekoliko kilograma, pa ću ih skinuti kada stigne proljeće, odnosno ljeto.”

Ali ako ne želite čekati Uskrs za skidanje viška kilograma, već sada trebate planirati izbjegavanje blagdanskog prežderavanja. U tome vam može pomoći BJ Gaddour, koji vam preporuča ove isprobane strategije:

Planirajte užitke

Unaprijed isplanirajte dane kada ćete si ugoditi kako bi što duže radili na sebi prije nego se “pustite s lanca”. “Ako znate da je uredski božićni tulum u utorak, vikend prije pripazite koliko i što jedete”, savjetuje Gaddour.

Oznojite se prije velikog obroka

Uoči blagdanskih ručkova kod rodbine i prijatelja obavezno odradite neki od ubojitih treninga koje možete našoj bazi.

Za svako prežderavanje, napravite 100 marinaca

Možete ih odraditi sve odjednom ako možete – ili ih rasporedite kroz dan. “Ovo će vas naučiti da pripazite što i koliko hrane stavljate u svoje tijelo”, kaže Gaddour.

Komentari

▲ Povratak na vrh