Smanjite rizik od dijabetesa

Samim poboljšanjem svoje prehrane, konzumirajem manje crvenog mesa i zašećerenih napitaka, a više voća, povrća i cjelovitih žitarica, poboljšat ćete svoje zdravlje te smanjiti rizik dobivanja dijabetesa.

Na nedavnom, 74. znanstvenom skupu American Diabetes Association objavljeno je da se samim podizanjem kvalitete prehrane rizik obolijevanja od šećerne bolesti smanjuje 20 posto. Studija Harvardove javnozdravstvene škole pokazala je i da prehrana taj rizik smanjuje neovisno o drugim čimbenicima kao što su mršavljenje i povećana tjelesna aktivnost.

“To je važno jer je ljudima obično teško dugotrajno držati redukcijsku dijetu. Želimo da znaju kako će i samim poboljšanjem svoje prehrane – konzumirajem manje crvenog mesa i zašećerenih napitaka, a više voća, povrća i cjelovitih žitarica – poboljšati svoje zdravlje te smanjiti rizik dobivanja dijabetesa”, rekla je dr. Sylvia Ley s Harvarda. Dodala je da se poboljšanje prehrane pokazalo korisnim kod svih ispitanika, bez obzira na to koliko se netko dobro ili loše hranio prije toga.

Komentari

▲ Povratak na vrh