Skuša s misom, jalapeño papričicama i daikonom

U malom loncu zagrijte temeljac. Maknite s vatre pa dodajte miso i maslac. Ostavite sa strane. Potom zagrijte roštilj: napravite izravnu vatru. Ribu s obje strane premažite uljem i začinite.

Za skušu s misom, jalapeño papričicama i daikonom Ben Court kaže: “Ova je riba slatka i ‘čistog’ okusa. Čak je još bolja s ovim dodacima dimljena i oštra okusa.”

OSJETILNI UDAR:

½ ŠALICE DAIKONA, NAREZANOG

½ JALAPEÑO PAPRIČICE, NAREZANE

1 ČEŠANJ ČEŠNJAKA, NASJECKAN

1½ ŽLICE ĐUMBIRA, NASJECKANOG

KORICA I SOK 1 LIMUNA

1 ŽLICA NASJECKANOGA KORIJANDRA

1 MLADI LUK (SAMO ZELENI VRHOVI), TANKO NAREZAN

1 ŽLICA MIRINA

¼ ŠALICE+1 ŽLICA MASLINOVA ULJA

½ ŠALICE POVRTNOG TEMELJCA

1 ŽLICA CRVENOG MISA

½ ŽLICE MASLACA

4 FILETA SKUŠE OD PO 200 G

KRIŠKE LIMUNA

1 / U srednje velikoj zdjeli pomiješajte daikon, jalapeño, češnjak, đumbir, limunovu koricu i sok, korijandar, mladi luk i mirin. Postupno dodajte ¼ šalice ulja neprestano miješajući dok se potpuno ne pomiješaju. Začinite.

2 / U malom loncu zagrijte temeljac. Maknite s vatre pa dodajte miso i maslac. Ostavite sa strane. Potom zagrijte roštilj: napravite izravnu vatru. Ribu s obje strane premažite uljem i začinite. Pecite po 3 minute sa svake strane.

3 / Ribu stavite u 4 zdjele pa svaku prelijte s 2 žlice temeljca. Na to stavite mješavinu od daikona i jalapeña te kriške limuna. Dostatno za 4 porcije – Todd Lean, chef u restoranu Pod, Philadelphia

 

Komentari

▲ Povratak na vrh