Sirevi za vrhunske sendviče

Kad radite svoj idealan sendvič, pozornost obratite na to koji sir ćete odabrati: tvrdi, meki, s plemenitom plijesni ili iz salamure. Primjerice, feta sir mrvljiv je i snažan. Poslužite ga uz crveno meso.

Odlični sendviči posjeduju ravnotežu okusa i aroma. Da biste to postigli, morate uskladiti sve dodatke. Među njima, ključnu ulogu igra sir.

Meki

BRIE

Ovaj je francuski sir još bolji kad se zagrije.

MOZZARELLA

Svježa bivolja mozzarella blago je kiselkasta, a tekstura joj je podatna i vlažna.

MH1014_FEA_POS_09

CAMEMBERT

Nemojte odrezati koru: njena drvenasta osobnost odlično se slaže sa šunkom i puretinom.

Tvrdi

ŠVICARSKI

Jednako su dobar izbor i emmenthaler i challerhocker.

MANCHEGO

Španjolski sir od ovčjeg mlijeka ima orašast okus.

PROVOLONE

Talijanski slankasti klasik rastopljen postaje neodoljiv.

S plemenitom plijesni

GORGONZOLA

Kremasta je i mrvljiva. Okus joj je oštar. Odlična je s drugom jakom hranom.

ROQUEFORT

Intenzivan okus francuskog “plavca” još je oštriji nego talijanska gorgonzola.

STILTON

Sir istodobno putrast i kiselkast slaže se sa slatkim namirnicama.

MH1014_FEA_POS_13

 

Iz salamure

FETA

Dar grčkih bogova mrvljiv je i snažan. Poslužite uz crveno meso.

HALLOUMI

Slani “škripavac” zbijene teksture. Debelu krišku ispecite na roštilju.

GOUDA

Mnogima omiljen, blag i sladak, odlično se slaže praktično sa svime.

Komentari

▲ Povratak na vrh