Shun Shim noževi za odreske

Ovi noževi s oštricom dugom 12 cm oštri su poput kirurških instrumenata te s lakoćom prolaze kroz vlakna osiguravajući pritom zadržavanje maksimalne mekoće i sočnosti.

Taj ste steak ispekli do sočnog savršenstva. Zašto upropastiti meso inferiornim nožem? Steakova mišićna vlakna pomažu u održavanju sočnosti, no kad ih se gnječi tupom oštricom, ukusni sokovi iscure. Ovi noževi s oštricom dugom 12 cm oštri su poput kirurških instrumenata te s lakoćom prolaze kroz vlakna osiguravajući pritom zadržavanje maksimalne mekoće i sočnosti. Da, skuplji su od prosječnih, no trajat će vam doživotno.

BONUS TRIK: PAMETNO REŽITE

Kako režete steak jednako je važno kao i čime to činite, kaže mesar Pat LaFrieda, autor kuharice Meat: Everything You Need to Know. Ključ?

Rezanjem mesa poprijeko na smjer mišićnih vlakana ili “niti” ta se vlakna skraćuju pa je zalogaj mesa mekši.

Kad je posrijedi odrezak s kosti, to je lako: vlakna su paralelna s kosti. Stoga meso režite okomito na dužinu kosti.

Na odresku bez kosti “nit” pronađite na površini mesa. Oštricu noža držite pod kutom od 45 stupnjeva kako biste rezali najkraća vlakna.

Na dasci vam je T-bone? Odrežite meso s kosti. Potom meso poprijeko narežite na ploške držeći oštricu kao što je opisano.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh