Ribarova jaja

Preko smjese s ribom pažljivo razbijte jaja. Začinite i vratite u pećnicu. Pecite dok se bjelanci ne ispeku, 5 do 7 min. Izvadite i pričekajte 5 min da se jaja ispeku do kraja.

Za ribarova jaja Ben Court kaže “Limenka sardina sadrži oko 20 g bjelančevina pa sam od ovog jednostavnog doručka bio sit sve do poslije podneva.”

OSJETILNI UDAR:

1 LIMENKA SARDINA U ULJU

1 MALA LJUTIKA, TANKO NAREZANA

2 ŽLICE SITNO NASJECKANOG PERŠINA

2 ČEŠNJA ČEŠNJAKA, NASJECKANA

4 JAJA

LJUTI UMAK

1 / Pećnicu zagrijte na 260 stupnjeva pa u njoj 5 minuta zagrijavajte posudu za pečenje. U zdjelici pomiješajte sardine (vilicom ih natrgajte na komade) s uljem iz limenke, ljutikom, peršinom i češnjakom; dodajte papra po ukusu. Pažljivo iz pećnice izvadite posudu za pečenje i u nju ulijte mješavinu sa sardinama. Pecite dok češnjak ne omekša, 6 min.

2 / Ponovno posudu izvadite iz pećnice. Preko smjese s ribom pažljivo razbijte jaja. Začinite i vratite u pećnicu. Pecite dok se bjelanci ne ispeku, 5 do 7 min. Izvadite i pričekajte 5 min da se jaja ispeku do kraja. Poslužite s vrućim umakom. Dostatno za 2 porcije – prilagođeno iz The Silver Spoon

 

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh