“Pečeni” goveđi gulaš s hrenom – snažni okusi u toploj žlici

Volite li se za hladnijih dana okrijepiti toplim jelom na žlicu koje ima konkretan okus, zasitno je i bogato proteinima i vlaknima, tada je ovaj recept kao stvoren za vas. Nekoliko žličica hrena u njemu tajni je sastojak

Hren je nepravedno izostavljen iz naše prehrane veći dio godine i sjetimo ga se tek za Uskrs kad je neizostavni dio doručka uz šunku. Ovaj korijen, međutim, temeljito čisti sinuse ima i druge ljekovite moći – protiv gripe, upala mokraćnog trakta, glavobolja…, a novija istraživanja potvrđuju i da štiti od raka.

Gdje ga koristiti: naribani hren ili gotov umak jednostavno dodajte u preljeve za salatu i marinade, a možete spraviti i nešto novo:

“Pečeni” goveđi gulaš s hrenom

Potrebno vam je…

  • 2 luka
  • 2 veća krumpira
  • 2 mrkve
  • 500 g manje masne govedine, narezane na veće kocke
  • 3 žlice brašna
  • soli i svježe mljevenog papra po ukusu
  • 4 žlice ulja
  • 3 žlice gotovog umaka od hrena iz staklenke
  • 2 male limenke nasjeckanih rajčica

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Luk oljuštite i narežite na četvrtine. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Mrkve očistite i narežite na veće komade. Govedinu uvaljajte u brašno koje ste začinili solju i paprom. U većoj posudi s poklopcem zagrijte ulje te na njemu popržite pobrašnjene kockice mesa. Dodajte hren, nasjeckane rajčice te narezan luk, krumpir i mrkve. Posudu poklopite pa pecite oko 60 minuta, dok meso i krumpir ne omekšaju.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh