Pečena svinjetina sa smeđim šećerom i kimchijem

Svinjetinu stavite u duboku tavu, dodajte umak, pokrijte folijom te pecite dok jako ne omekša, oko 3 sata. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi, pa natrgajte na trakice.

Pećnicu zagrijte na 160 °C. Pomiješajte ¼ šalice morske soli s ½ šalice šećera pa time natrljajte 2,5 kg svinjeće plećke narezane na kockice veličine 5 cm. U zdjeli pomiješajte ¼ šalice ribljeg umaka, ¼ šalice srirache i ¼ šalice vode.

Svinjetinu stavite u duboku tavu, dodajte umak, pokrijte folijom te pecite dok jako ne omekša, oko 3 sata. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi, pa natrgajte na trakice i pomiješajte s 1/3 šalice soka od limete, 1/3 šalice ribljeg umaka, 1/3 šalice smeđeg šećera, ½ šalice srirache, ½ šalice nasjeckanih listića korijandra i ½ šalice nasjeckanog mladog luka.

Podgrijte 3 min u nauljenoj tavi na srednjoj vatri. Poslužite s kimchijem na ciabatti. —Rick Gencarelli, chef i vlasnik restorana Lardo u Portlandu, Oregon

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh