Ovaj lik je prvo smršavio 90 kilograma, a onda je otvorio svoju teretanu

John Gianndrea je nekad imao 220 kilograma. Sada motivira druge da krenu njegovim putem.

Kada je John Gianndrea naručivao hranu, sve je dolazilo u dvostrukim porcijama: 40 pilećih medaljona, dvije najveće porcije krumpirića i dva najveća gazirana napitka. Kada bi ga danas upoznali, nikad mu ne bi povjerovali da je nekad težio 227 kilograma. No, prošle četiri godine građanin Kalifornije je apsolutno posvećen fitnessu. Sada je upola manji nego što je bio, a osim toga je i vlasnik teretane True Grit, javlja ABC 30.

Gianndrea je krenuo s preobražajem nakon što je svog pretilog prijatelja našao mrtvog na podu kupaonice. Uzrok smrti je bila moždana aneurizma. Što je najgore, Gianndrea je pokušao pomoći svome prijatelju, no prije svega se mučio s prolaskom kroz vrata kupaonice.

Kada se vratio iz bolnice, rasplakao se u dnevnom boravku, ne samo zbog tuge za svojim prijateljom već i saznanjem da je on mogao biti na njegovom mjestu.

Stoga se naredne 3 godine Gianndrea posvetio svakodnevnoj tjelovježbi. Osim što je krenuo vježbati svaki dan, promijenio je i prehranu, brzu hranu zamijenio je tanjurom punim zdravih proteina, vlakana i puno voća. U 15 mjeseci smršavio je više od 100 kilograma, a onda se koncentrirao na jačanje mišića. I sve to bez operacije, čarobnih pilula, već samo napornim i predanim radom.

“To je prije svega mentalna borba. Štoviše, kako vrijeme prolazi, shvaćate je da to puno više mentalna, nego fizička borba. Mršavljenje je bio težak proces, no održavanje kilaže uz podsjećanje zašto sve to radim – to je samo mentalna borba”, rekao je Gianndrea.

Motivacija nije nestalo kada je završio sa svojim putovanjem, sada dane provodi trenirajući i inspirirajući ekipu u svojoj teretani. Znate što je najbolje? Teretana odlično posluje, klijenata ima napretek.

“Pomagati onima koji su u istoj situaciji kao i ja kada sam krenuo sa životnim promjenama vrlo je zahvalno. Zbog toga se moj put još više isplatio. Svaka suza koju sam prolio, svaka kap znoja koju sam pustio, sav bol koji sam pretrpio, tim je vrijedniji jer zbog toga danas mogu pomagati i inspirirati druge.

Komentari

▲ Povratak na vrh