Pronašli smo 4 tipa koji su nam ispričali kako su smršavili više od 45 kilograma

Pročitajte inspirativne priče o tome kako su uspjeli transformirati svoja tijela – i živote.

Ako trebate izgubiti preko 40 kilograma, možda na to gledate kao na nemoguću misiju. No, ova četiri čitatelja Men’s Healtha tvrde da je moguće. I imaju fotografije kojima to dokazuju. S nama su podijelili savjete i trikove koji su im pomogli.

Nastavite čitati o njihovim nevjerojatnim uspjesima.

Kako je Marcus Bailey skinuo 48 kilograma u 3,5 godine

main_10

Marcus Bailey je pohađao modni fakultet Fashion Institute of Technology u New Yorku, pa je samim time bio pod još većim pritiskom da mora izgledati dobro.

“Hodao sam po kampusu uz mršave ljude“, prisjeća se Bailey. ”Bio sam 188 cm visok crnac koji je težio više od 136 kilograma. Nisam se uklapao.“

No, tek nakon što je završio fakultet dijagnosticiran mu je predijabetes, zbog kojeg je morao promijeniti životne navike.

“Nisam imao novaca za skupe teretane, proteinske prahove i slično. Jednostavno sam u dan uveo male promjene. Kada sam mogao hodati, hodao sam, kada sam se mogao penjeti stepenicama, penjao sam se.“

Gledao je fitness video sadržaj na Facebooku i u obližnjem parku isprobavao naučene pokrete. Bailey, koji je običavao pojesti cijelu vrećicu čipsa odjednom, promijenio je prehranu i izbacio slatkiše i alkohol.

“Sada me zanima kako se priprema koji obrok i uvijek razgovaram s kuharima u restoranima kako bih znao što će mi poslužiti“, kaže.

Danas, Bailey više nema predijabetes, razina energije mu se povećala i nedavno je otkrio kakav je osjećaj imati trticu.

”Kada sam bio velik, nikada nisam znao da ljudi osjećaju trticu!“, kaže Bailey. ”Sada moram paziti kako sjedim i liježem. Mislim da sam shvatio koji je ispravan način.“

Kao tipu koji se bavi modom, Bailey kaže da je vitkost dobra stvar.

”Super je moći odijenuti nešto što mi se sviđa, umjesto da se odmah zaputim u odjel s velikim brojevima. Iako mi to nije najvažnije, dobar je osjećaj kada vam se sviđa ono što vidite u ogledalu.“

Kako je Matthew Reynolds skinuo više od 50 kg u 16 mjeseci

matt

Matthew Reynolds je pokušavao – i doživljavao neuspjeh – nebrojeno mnogo puta.

Kada se ovaj otac petogodišnjeg djeteta približavao 40-om rođendanu, liječnik mu je dao upozorenje koje nikada neće zaboraviti:

”Liječnik me pogledao u oči i rekao da neću doživjeti 60. rođendan ako odmah ne uvedem promjene“, prisjeća se Reynolds koji je tada težio 126 kilograma. ”Uzrujano sam krenuo kući i morao sam se suočiti s činjenicom da bi moja djeca mogla ostati bez oca. Odlučio sam da je taj dan početak moje promjene.“

Reynolds je počeo trčati svakog jutra u svom rodnom gradu Hendresonvilleu u Sjevernoj Karolini, i odlazio je u tretanu dok je njegova kćer bila na plivanju. Prestao je jesti sve što želi i dnevno je konzumirao samo 1200 kalorija nerafinirane hrane.

“Ekstremna promjena je bila teška”, kaže.

Ali je upalila: ne samo da je Reynolds skinuo više od 45 kilograma i 35 centimetara u struku za 16 mjeseci, već je nedavno otrčao polumaraton.

”Osjećam se sjajno“, kaže. ”Želim još tonirati tijelo, imam osjećaj kao da mi je pružena nova prilika za život. Mogu činiti stvari koje nikada nisam bio u stanju činiti.“

Kako je Chris De’Cort skinuo 47 kilograma u 18 mjeseci

chris

Dva mjeseca prije vjenčanja, Chris De’Cort se dobro pogledao u ogledalo.

”Kako to dovraga izgledam?“, pomislio je. ”Ne želim izgledati kao hrpa sala na fotografijama s vjenčanja.“

Između cjelovečernjeg učenja za fakultet i uredskog posla građevinskog inženjera, bivši plivač je izgubio kontrolu nad vlastitom težinom. Imao je 28 godina i težio 143 kilograma. Odlučio se na drastičnu promjenu. De’Cort je izbacio masnu hranu, sokove i čokolade – osim petkom navečer kada si je malo ugađao.

Unos kalorija je sada postao trećina nekadašnjeg unosa. Do trenutka svadbe, težio je otprilike 14 kilograma manje. Odlučan da nastavi s mršavljenjem, počeo je trčati i voziti bicikl po rodnog radu u Engleskoj. U nešto više od godine dana, težina mu se smanjila na 92 kilograma.

To je bilo prije otprilike 5 godina, i od tada održava težinu.

Sada, sa 35 godina, jedva se primjećuje sličnost s tipom kakav je bio u 20-ima, kada mu je struk bio 30 centimetara širi nego danas.

”Ako nekome pokažem svoju staru fotografiju, obično kažu: ‘Ne, to nisi ti, jesi li? Izgledaš potpuno drukčije’”, kaže.

Kako je Eric O’Grey skinuo 72 kilograma u 10 mjeseci

eric

Sjedilački način života doveo je Erica O’Greya do 155 kilograma. Struk mu je bio 132 centimetra širok i trošio je više od 6500 kuna mjesečno na lijekove za dijabetes i visok krvni tlak. Za večeru nije jeo jednu, već dvije jumbo pizze.

Ovaj 56-godišnji marketinški menadžer doživio je prosvjetljenje u zrakoplovu. Dok mu je stjuardesa pokušavala pronaći odgovarajući pojas za sjedalo, tip do njega je promrmljao, ”Zakasnit ću na vezani let zato što si predebeo.“

O’Gray je ugovorio termin za operaciju želučane premosnice, ali je liječnik predložio alternativno rješenje: da nabavi psa. Stoga je otišao u azil za životinje i udomio Peetyja – koji je također bio sredovječan i pretio. Svakog dana su odlazili u 30-minutne šetnje, te postupno dodavali kilometre i brzinu.

Naučio je i kuhati i raditi zdrave sokove. Kilogrami su se topili – 1 do 1,8 kg tjedno.

”To nije bilo ništa ekstremno, tek lagana do umjerena tjelovježba i zdravija prehrana“, kaže.

Za 10 mjeseci, O’Grey je dostigao cilj i težio 81 kilogram.

Nakon što je Peety preminuo, udomio je novog psa. Zajedno trče 60 do 80 kilometara tjedno, a O’Gray je pretrčao 15 maratona.

”Osjećam se kao da mi je 25 godina”, kaže. ”I izgledam mlađe nego prije. Sada znam što znači biti normalan.“

Komentari

▲ Povratak na vrh