Oborite je s nogu večerom – recepti gotovi za 30 minuta!

Želite joj skuhati nešto fino i konkretno i računate da će ona nakon večere rado ponuditi desert, onda joj pripremite ove slasna jela

Često je u životu manje ustvari više. Kad se odlučite pozvati je na večeru u svoj dom, maksimalno pojednostavite pripremu, skuhajte brzo i po mogućnosti ukusno. A ako ne uspije, nije važno. Desert sigurno slijedi samo već za trud.

Tavica s piletinom u medu

Za 4 porcije: 1 vezica mladog luka, 1 crveni feferon, 300 g pilećeg filea, 40 g maslaca, sol, papar, 1 žličica curryja, 1 žličica brašna, 50 ml soka od jabuke, 200 ml povrtnog temeljca, korica 1 bio limete, 50 ml soka od limete, 2 žlice meda, 100 ml kokosovog mlijeka

  1. Mladi luk očistite, operite i narežite ukoso na kolutove. Feferon prepolovite, odstranite koštice, operite i nasjeckajte.
  2. File operite, posušite ubrusom i narežite na komadiće veličine 1 cm. Maslac zagrijte na tavici pa pržite meso dok se ne zarumeni. Posolite i popaprite. Dodajte mladi luk i feferon pa pirjajte dok povrće ne postane staklasto. Pomiješajte curry s brašnom, pospite ga po mesu i kratko pirjajte. Zalijte sokom od jabuke i temeljcem. Kuhajte još 5 minuta.
  3. Pomiješajte sok i koricu limete, med i kokosovo mlijeko. Prelijte po mesu i krčkajte sljedeće 2 do 3 minute. Začinite solju i paprom. Po želji poslužite ukrašeno peršinom ili korijanderom. Prilog riža.

Ražnjići s paprikom

Za 2 porcije: po pola paprike različitih boja, 200 g mini rajčica, 1 režnja češnjaka, 1 grančica ružmarina, 4 žlice maslinova ulja, sol, papar, 2 luka, 300 g svinjećeg mesa, slatka mljevena paprika, 2 žlice ketchupa, 1/2 francuskog kruha (bagguette)

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Paprike očistite, odstranite koštice, operite i narežite na kocke. Mini rajčice operite i po želji prepolovite. Češnjak oljuštite i narežite ga na tanke ploške. Ružmarin operite i posušite. Umiješajte 2 žlice ulja, posolite, poparite i stavite u vatrostalnu posudu. Pecite u pećnici oko 15 minuta.
  2. U međuvremenu luk oljuštite i narežite na osmine. Meso operite, posušite ubrusom i narežite na 1 cm debele medaljone. Nizajte na ražnjiće naizmjence medaljone i luk, posolite i popaprite. Preostale 2 žlice ulja zagrijte u tavici pa pržite ražnjiće oko 3 minute sa svih strana. Pospite mljevenom paprikom, pokapajte katchupom i dodajte narezanu papriku. Pržite sljedećih 5 minuta, izvadite iz tavice i poslužite s baguette kruhom.

Losos u drobljencu s rocottom i artičokama

Za 2 porcije: 2 jaja, 150 g ricota sira, 100 ml mlijeka, 100 g brašna, 2 vezice bosiljka, sol, bijeli papar, 1 staklenka srca artičoka (180 g), 150 g dimljenog lososa, 2 žlice ulja, 2 žlice pinjola

  1. U posudi pomiješajte jaja, ricottu, i mlijeko. Umiješajte i brašno. Bosiljak operite i protresite da se osuši, otrgajte listiće. Nekoliko listića ostavite po strani za ukrašavanje jela, a ostale narežite na trakice i umiješajte u tijesto. Začinite solju i paprom. Ostavite tijesto da 10 minuta odstoji. Artičoke ocijedite u cjedilu i prepolovite. Dimljeni losos natrgajte na komadiće.
  2. Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavici i ulijte tijesto. Raspodijelite po tijestu artičoke, losos i pinjole. Sve skupa pržite 3 do 4 minute dok se donja strana tijesta ne zarumeni, a tijesto ne učvrsti.
  3. Okrenite debelu ‘palačinku’ te je natrgajte kuhačom. U tavicu dodajte preostalo ulje te sljedeće 3 do 4 minute popržite komadiće drobljenca dok se ne zarumene. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Minutni odrezak s limunom

Za 4 porcije: 1 bio limun, 2 grančice peršina, 8 minutnih odrezaka (po komadu oko 80 g), sol, papar, 2 žlice maslinova ulja, 80 g kapara, 80 g maslaca, 1 žličica meda

  1. Limun dobro operite i posušite. Naribajte koricu na dugačke trakice. Limun prepolovite i iscijedite sok. Peršin operite, protresite, otrgajte listiće i nasjeckajte.
  2. Odreske operite, posušite ubrusom te posolite i popaprite. Zagrijte maslinovo ulje u tavici i pecite odreske sa svake strane po 2 minute. Dodajte kapare i limunovu koricu te kratko pržite. Na kraju zalijte limunovim sokom. Tavicu skinite s vatre pa umiješajte maslac, med i nasjeckan peršin. Odreske poslužite s umakom od limuna i maslaca.

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh