Neke važne činjenice o chiliju

U lonac uronite žlicu – ako se odmah prevrne, to znači da se tekućina nije dovoljno reducirala, stoga nastavite kuhati. Stoji li pak žlica ravno pa potom polako pada, chili je dobar.

ZAMIJENITE BJELANČEVINE

Prsa peradi kuhaju se bolje cijela uronjena u tekućinu koja se krčka. Nemojte ih zapeći. Dodajte ih u 4. koraku. Postat će meka tijekom duga kuhanja.

NIJANSE OKUSA PIVA

Piva iz mikropivovara chiliju daju odvažne okuse. Eksperimentirajte: ulijte robustan dimljeni porter za aromu logorske vatre ili IPA krcat hmeljom za paprenast naglasak.

TEST ŽLICOM

U lonac uronite žlicu – ako se odmah prevrne, to znači da se tekućina nije dovoljno reducirala, stoga nastavite kuhati. Stoji li pak žlica ravno pa potom polako pada, chili je dobar.

PRESPAVAJTE

Chili je uvijek ukusniji sljedećeg dana, kaže E. Karmel. Tako ima dovoljno vremena za fuziju okusa pa je jelo uravnoteženo. Neka chili preko noći bude u hladnjaku.

BRZOUKISELJENI DODATAK

U srednje velik lonac stavite velik ljubičasti luk narezan na kolutove debele 3 mm. Prekrijte vodom te dodajte prstohvat soli, ¼ žličice sjemenki kumina, ½ šalice jabučnog octa i 2 zgnječena češnja češnjaka. Pustite da zakipi pa kuhajte 3 minute. Držite u hladnjaku.

MLJEVENI KAJENSKI PAPAR

Njegova je ljutina slatkasta. Ipak, ne pretjerujte.

MLJEVENE ANCHO PAPRIČICE

Odličan chili je slojevit pa sadrži i dimljene note poput ovoga praha.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh