Mrzio je samog sebe zbog svog izgleda – a onda je smršavio 80 kilograma

Inspirativna priča o tome kako je Andy Robertson preokrenuo svoj život naopačke.

Kada je Andy Albertson bio dijete, mogli ste ga vidjeti na igralištu gdje je s ostalom djecom igrao košarku, nogomet ili bejzbol. Tek je u petom razredu počeo jesti više brze hrane i piti zaslađene, gazirane sokove. Nakon što se udebljao nekoliko kilograma, odustao je od nekih sportova i nastavio skupljati kilograme u srednjoj školi, gdje je dobio nadimak Andyopolis. Kasnije je na fakultetu dosegao vrhunac, vaga je pokazivala 144 kilograma.

Ovaj 22-godišnjak iz Teksasa priznao je u razgovoru za Today kako je u teškim trenucima prvo posegnuo za hranom. “To je začarani krug iz kojeg je teško izaći jednom kada se zapetljate”, rekao je Albertson novinaru Todaya. “Prvo ste tužni, pa jedete da bi se bolje osjećali. Nakon što ste gotovi s jelom, ubrzo se ponovo loše osjećate, pa ponovo krenete jesti.”

S vremenom je postao svjestan svoga izgleda pa je na sva predavanja dolazio ranije kako bi mogao uhvatiti mjesto u zadnjem redu gdje će ga malotko primijetiti. “Znao sam pomisliti: ‘Ne zanima me što ljudi misle o meni, to mi nije bitno.’ Ipak, duboko u sebi sam mrzio kako izgledam i kako se osjećam zbog toga”, objasnio je Albertson u priloženom videu.

U siječnju 2015. godine konačno je odlučio nešto napraviti po tom pitanju. Prvi korak je bio jednostavan: počeo je odlaziti u teretanu svaki dan, gdje bi proveo sat vremena na steperu. Samo zbog toga je u mjesec dana izgubio 10 kilograma.

Nakon što je smršavio više od 27 kilograma, shvatio je da sam više dalje ne može, pa je unajmio trenera. Sastajali su se tri puta tjedno i već narednog mjeseca Albertson je osjetio napredak zahvaljujući novim cardio treninzima i drugačijoj prehrani. Njegov trener ga je uspio motivirati čak i kada je htio odustati. Sada, nakon otprilike godinu dana, smršavio je ukupno 80 kilograma, a kako kaže, svoj uspjeh zahvaljuje prije svega ove tri stvari: odlučnost za upuštanje u životnu avanturu, proučavanje jelovnika prije obroka u restoranu i majka koja je sve prolazila s njim te je i sama izgubila 27 kilograma. “Puno je lakše imati takvog nekog uz sebe kada se borite sa samim sobom”, zaključuje Albertson.

Komentari

▲ Povratak na vrh