Kukci su bogati proteinima

Ako ne volite okus soli i octa, nema frke: nude se još dva – kiselo vrhnje i luk te slanina i sir. A ako vam se ne sviđa ideja o grickaju čipsa od buba... pa, imajte muda! Pokušajte ih grickati uz pivo.

Proteine s ticalima i nožicama još ne možete kupiti u susjednom dućanu, stoga ih prikupite na mreži.

1 / WORLD ENTO CVRČCI SPREMNI ZA PRIPREMU

Cijeli hrskavi kukci dolaze lagano poprženi, no da biste im pojačali aromu, začinite ih i skuhajte. Zasad se uzgajaju na zrnju koje nije genetički modificirano, ali proizvođač cvrčke planira potpuno prebaciti na prehranu travom.

100 g; WORLDENTO.COM

2 / BITTY BRAŠNO ZA SVE NAMJENE

Ova zamjena za pšenično brašno proizvedena je od brašna tapioke, kokosa i praha od cvrčaka. Možete ga upotrijebiti za muffine, palačinke ili tijesto za pizzu. Sadrži šest puta više bjelančevina i sedam puta više vlakana nego obično brašno.

600 g; BITTYFOODS.COM

3 / HOTLIX CRICK-ETTES SOL I OCAT

Ako ne volite okus soli i octa (nama se svidio), nema frke: nude se još dva – kiselo vrhnje i luk te slanina i sir. A ako vam se ne sviđa ideja o grickaju čipsa od buba… pa, imajte muda! Pokušajte ih grickati uz pivo.

NEKOLIKO KUKACA; HOTLIX.COM

4 / EXO PROTEINSKE PLOČICE

Ove pločice sadrže više bjelančevina nego ijedne druge na bazi buba koje smo našli (10 g po pločici). Popis sastojaka je izravan, a dva odlična okusa – kakao i orašasti plodovi te kikiriki-maslac s džemom – razvijena su uz pomoć chefa ovjenčanog Michelinovim zvjezdicama.

TUCET; EXO.CO

 

Komentari

▲ Povratak na vrh