Kobasica i jaje sa zelenjavom za savršen proteinski doručak

Mišićno gorivo ne mora nužno biti u prahu - ovaj pripravak sadrži krte bjelančevine i nutritivno bogato zeleno povrće. Točka na I je meko kuhano jaje

Sastojci:
1 jaje
1 žlica maslinova ulja
1 režanj češnjaka
malo luka
100 g svježe pileće kobasice
2 šalice zelenog povrća (mlada brokula, špinat, blitva)

Priprema:

  1. U malom loncu zagrijte vodu do vrenja.Vatru smanjite na srednje jaku i u vodu koja kipi  pažljivo spustite jaje. Kuhajte 8 min. Izvadite ga žlicom i ostavite po strani da se ohladi.
  2. U velikoj tavi na srednjoj vatri na ulju propirjajte luk i češnjak. Nakon 3 do 5 min dodajte kobasicu i pržite 7 do 10 min. Dodajte zeleno povrće i poklopite. Uz povremeno miješanje kuhajte još 3 do 5 min.
  3. Na tanjur stavite poprženu kobasicu i povrće. Jaje oljuštite i položite na ostale namirnice; posolite i popaprite.

1 porcija:
344 kcal,
31 g bjelančevina,
8 g ugljikohidrata (4 g vlakana),
20 g masnoća

Za savršeno poširano jaje
Više volite poširano nego mekokuhano? Jaje razbijte u šalicu pa ga nježno spustite u mali lonac u kojemu lagano vrije voda. Nježno miješajući vodu, kuhajte dok se bjelance ne stvrdne, 3-4 min. Poširano jaje izvadite šupljikavom žlicom, pustite da se ocijedi pa stavite na što god želite.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh