Kako je ovaj 345 kilograma težak par prepolovio svoju kilažu u godinu dana

Lexi i Danny Reed prije su svoje večeri provodili u restoranu. Sada ih možete naći u teretani.

U jednom trenutku, Lexi i Danny Reed su svakog dana zajednički konzumirali preko 8000 kalorija. Njihovi izlasci su se svodili na planiranje odlaska u restoran, gdje bi za večeru svaki smazali tri ili četiri tanjura hrane. U 25. godini Lexi je imala 218 kilograma, dok je 28-godišnji Danny dostigao svoj vrhunac s 127 kilograma.

Prošle godine je ovaj par donio novogodišnje odluke koje su se i držali. Zajednički napor rezultirao je s zajedničkim 135 kilograma manje, piše Daily Mail.

“Moja težina je diktirala moj život, a osim toga je bitno utjecala na moje zdravlje”, rekla je Lexi za Daily Mail. “Imao sam problema s disanjem, a ujedno sam bio i u pred-dijabetičnom stanju. Ljudi ne shvaćaju koliko je teško pretilim osobama. Jednom su mi zabranili vožnju na rollercoasteru, što je vrlo ponižavajuće iskustvo.”

Prošlog siječnja, Lexija najbolja prijateljica je postavila pred nju izazov prema kojem mjesec dana nije smjela jesti vani. Kako nije mogla uživati u svojim omiljenim prženim jelima, u cijelu priču je uvukla i Dannyja. Zajedno su počeli kuhati kod kuće, i to zdravije varijante njihovih omiljenih jela. Danas Lexi konzumira oko 1500 kalorija dnevno, a Danny malo više od toga.

A post shared by Lexiiii ❤ (@fatgirlfedup) on Feb 20, 2017 at 8:09pm PST

Lexi, koja vrijedno objavljuje postove vezane uz njihovu transformaciju na Instagramu, krenula je s 30 minuta cardio treninga četiri puta tjedno. Sada se prebacila na 60-minutni HIIT trening koji uključuje steper, preskakanje užeta i skokove na kutiju. Provodi više vremena na zraku s Dannyjem, s kojim odlazi na planinarenje. Umjesto odlaska u restoran, oboje odlaze u teretanu 5 do 6 puta tjedno, gdje su polako stigli i do klupe s utezima. Lexi je smršavila 108, a Danny 64 kilograma.

Oboje su priznali kako bez uzajamne podrške sigurno ne bi uspjeli. Lexi se nada kako će njihova priča inspirirati ostale parove koji žele preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem.

“Nije vam potreban trener ni operacija. Ne morate potrošiti hrpu novaca na zdravu hranu ili dodatke prehrani”, kaže Lexi. “Nije vam potreban nitko osim vas, koji ste spremni uložiti puno truda i držati se svoje odluke. Male promjene će se pretvoriti u velike rezultate”, poručuje Lexi.

Komentari

▲ Povratak na vrh