Jednostavan i preukusan domaći čokoladni namaz

Ovisnik ste o čokoladnom namazu i ne mislite se skinuti? U tom slučaju se radije pucajte domaćim i još ukusnijim užitkom s puno manje šećera i više zdravih masnoća

Napraviti naš domaći čokoladni namaz jednako je jednostavno kao i otići u trgovinu i uzeti gotovi.

Za razliku od drugih recepata za čokoladni namaz, za ovaj vam neće biti potrebni niti jaki blenderi niti puno vremena. Dio toga što vam je potrebno imate sigurno kod kuće, a ostalo možete lako nabaviti.

Sastojci za domaći čokoladni namaz:

  • 200 g smeđeg maslaca od badema
  • 2 žlice repičinog ulja
  • 4 žličice šećera u prahu
  • 4 žličice kakaa u prahu (za kolače)
  • 30 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

1# Pomiješajte maslac od badema i repičino ulje. Pomiješajte kakao i šećer pa ih uz stalno  miješanje polako dodavajte bademu i ulju. Miješajte dok ne dobijete glatku masu.

2# Lješnjake nasjeckajte i pecite ih kratko na tavici bez dodavanja ulja. Što su veći komadi to će namaz imati više materijala za hrskanje.

3# Još tople lješnjake umiješajte u smjesu pa zatim sve pospremite u hladnjak.

P.S. Bademov maslac možete zamijeniti i nekim drugim maslacem od orašastog voća kao što je maslac od lješnjaka. Budući da takvi maslaci mogu unaprijed biti zaslađeni, probajte ih prije no što u svoj namaz dodate još šećera.

Naš domaći čokoladni namaz brzo je gotov i svakome može uspjeti. Ipak postoji jedan minus. Skup je jer je već sam maslac od orašastog voća poprilično skup. No, činjenica da izbjegavate gomilu šećera i palminog ulja, od kojih se pretežito sastoje takvi namazi, trebala bi vam više značiti.

Komentari

▲ Povratak na vrh