Irski zobeni kruh

Ovaj recept za ukusni kruh uzet je iz "Breads & Baking: The Irish Kitchen". Smjesu ulijte u kalup i ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 °C. Pecite oko 1 sat.

Kalup za kruh od 1 kg premažite maslacem i pobrašnite. Pomiješajte 1½ šalicu krupnih zobenih pahuljica, 1½ šalicu krupno samljevene zobi, 1¼ šalice zobenih mekinja, 1 žličicu praška pa pecivo, 1 žličicu sode bikarbone, 1 žličicu smeđeg šećera, 1 žličicu soli te 2½ šalice mlaćenice (stepka).

Smjesu ulijte u kalup i ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 °C. Pecite oko 1 sat.

—Breads & Baking: The Irish Kitchen

Komentari

▲ Povratak na vrh