Imate li hrabrosti probati zdrave grickalice koje djeca Angeline Jolie obožavaju

Što je najgore, možete ih naći u svakom dvorištu.

Tijekom razgovora na Dobro jutro Amerika o njenom novom filmu Angelina Jolie je otkrila i zdrave grickalice koje njena djeca obožavaju – insekti.

Slavna glumica, koja je 2002. godine usvojila Maddoxa iz Kambodže, odlučila je uključiti i svoju obitelj u posljednji film, koji govori o nedavnoj prošlosti te zemlje, odnosno godinama obilježenim genocidom.

Osim što su Maddos i Pax sudjelovali u snimanju filma, cijela obitelj se okupila na setu, gdje su jeli nekima jeziva puzajuća bića kao što su škorpioni i pauci. Dok neki vrište i panično bježe u suprotnom smjeru, djeci Angeline Jolie to je potpuno normalna stvar.

“Oni su odmalena navikli jesti škorpione, naročito Shiloh”, kaže Jolie. “Shiloh voli i tarantule i ostale insekte. Sva moja djeca mogu pojesti vrećicu zrikavaca, baš kao da je vrećica čipsa od krumpira. Potpuno su navikli na takvu hranu. No, trudim se kuhati im i ostale hranjive obroke, s malo više ukusa, koristeći sezonske namirnice”, dodala je Jolie.

Nakon toga je BBC zamolio da pokaže svijetu kako se pripremaju i jedu insekti, što je Jolie spremno prihvatila. Kako je sve prošlo, pogledajte u priloženom videu.

Koliko god odvratno zvučalo, djeca Angeline Jolie i Brada Pitta imaju zdravu naviku – insekti, a naročito zrikavci, su odlični izvori proteina. Štoviše, jedna porcija zrikavaca (oko 100 grama) sadrži 13 grama proteina i samo 121 kaloriju.

Ako ste nakon ovoga dobili poriv za isprobavanjem insekata koji će vas napuniti prije narednog treninga, imate sreće: brašno od zrikavaca i mlijeko od žohara polako, ali sigurno postaju mainstream, pa se mogu naći u trgovinama zdrave hrane. Dakle, nema potrebe da kopate u svome (ili susjedovom) dvorištu.

Na kraju ostaje pitanje: jeste li dovoljno hrabri tako nešto probati?

Komentari

▲ Povratak na vrh