Gozba za oči

Za vizualnu privlačnost, ponavljajte oblike u različitim bojama. Npr. rahlo posložite mješavinu kolutića mrkve, pastrnaka i krumpira ili kombinirajte kockice tikve i cikle.

Nedavna britanska studija pokazala je da je hrana za koju su ljudi smatrali kako je poslužena umjetnički bila 29 posto ukusnija od one koja je na tanjuru bila složena uobičajeno. Istraživači nisu specificirali što to prezentaciju jela čini umjetničkom, stoga nam dobre ideje daje stilist za hranu Simon Andrews.

Ponavljajte oblike

Za vizualnu privlačnost, ponavljajte oblike u različitim bojama. Npr. rahlo posložite mješavinu kolutića mrkve, pastrnaka i krumpira ili kombinirajte kockice tikve i cikle. “Ponavljanje pomaže oku da tanjur obuhvati pogledom kao da je umjetničko djelo”, otkriva Andrews.

MH1114_BUL_NUT_06Podignite

Elemente jela poslažite jedan na drugi i izgled će mu biti dojmljiviji. Primjerice, na tanjur stavite hrpicu mahuna pa na nju, u smjeru kazaljki koje pokazuju 6 sati, prislonite ploške pečene svinjetine. Ili odrezak stavite na “postolje” od pire-krumpira.

Ukrasite

Dodavanjem kontrasta bojama ili teksturama jelo djeluje svježije. Po odrescima od cvjetače pospite krušne mrvice, a po povrću krupnu sol te maslinovo ulje. Ili stir-fry osvježite svježom metvicom ili listićima korijandra.

Komentari

▲ Povratak na vrh