Goveđi tacosi za prste polizati

Svi znamo natrpati tacose komadićima mesa i povrćem; ovoga puta nadgradite svoju kulinarsku izvedbu. Ovaj obrok je doslovno za prste polizati

POTREBNO VAM JE:

  • 8 kukuruznih tortilja
  • 1 žličica repičina ulja
  • 500 g mljevene govedine
  • 1 žličica chilija u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica kumina
  • 1/2 žličice origana
  • 1 prstohvat cimeta
  • 2 rotkvice, tanko narezane
  • 2 žličice svježeg korijandra
  • salsa verde

PRIPREMA:

1.Uključite pećnicu na 100 stupnjeva i zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na plinskoj ili električnoj ploči. Zagrijte tortilje (2 do 3 istovremeno) na tavi, po 30 sekundi na svakoj strani. Smotajte ih tako zagrijane, omotajte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu.

2.Zagrijte ulje u tavi. Kad se ugrije, stavite u tavu mljeveno meso i, često miješajući, pecite 5 do 7 minuta. Umiješajte začine u meso, pa pecite još minutu. Dodajte soli i papra.

3.Na svaku tortilju stavite malo mesa, rotkvica, korijandra i salse verde. Za četiri osobe.

Po obroku: 393 kalorije, 23 g bjelančevina, 26 g ugljikohidrata, 21 g masti

Savršeno meke tortilje – Imate vremena? Napravite bolji taco.

  1. korak: Stavite cjedilo u veliku posudu s poklopcem.
  2. korak: U posudu ulijte vodu do malo ispod cjedila. Zakuhajte vodu.
  3. korak: U cjedilo stavite čistu kuhinjsku krpu, a na nju dvije do tri tortilje.
  4. korak: Poklopite posudu i ostavite tortilje na pari 5 minuta.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh