POTREBNO VAM JE:
- 8 kukuruznih tortilja
- 1 žličica repičina ulja
- 500 g mljevene govedine
- 1 žličica chilija u prahu
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 žličica kumina
- 1/2 žličice origana
- 1 prstohvat cimeta
- 2 rotkvice, tanko narezane
- 2 žličice svježeg korijandra
- salsa verde
PRIPREMA:
1.Uključite pećnicu na 100 stupnjeva i zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na plinskoj ili električnoj ploči. Zagrijte tortilje (2 do 3 istovremeno) na tavi, po 30 sekundi na svakoj strani. Smotajte ih tako zagrijane, omotajte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu.
2.Zagrijte ulje u tavi. Kad se ugrije, stavite u tavu mljeveno meso i, često miješajući, pecite 5 do 7 minuta. Umiješajte začine u meso, pa pecite još minutu. Dodajte soli i papra.
3.Na svaku tortilju stavite malo mesa, rotkvica, korijandra i salse verde. Za četiri osobe.
Po obroku: 393 kalorije, 23 g bjelančevina, 26 g ugljikohidrata, 21 g masti
Savršeno meke tortilje – Imate vremena? Napravite bolji taco.
- korak: Stavite cjedilo u veliku posudu s poklopcem.
- korak: U posudu ulijte vodu do malo ispod cjedila. Zakuhajte vodu.
- korak: U cjedilo stavite čistu kuhinjsku krpu, a na nju dvije do tri tortilje.
- korak: Poklopite posudu i ostavite tortilje na pari 5 minuta.
Komentari