Genijalna vijest za sve one koji vole jagode s čokoladom!

Sad apsolutno nemate nijedan razlog za grižnju savjeti (ako se je ikad i imali!) 

Kombiniranjem jagoda s čokoladom povećava se nutritivna vrijednost obiju tih slatkih namirnica. 

Kad su na Sveučilištu Brigham Young jagode uronili u rastopljenu tamnu čokoladu (s 88% kakaa), udio antioksidansa bio je veći nego zbroj antioksidansa koje jagode i čokolada sadrže pojedinačno.
Znanstvenici u objašnjenju svog otkrića navode kako neki antioksidansi međusobno ostvaruju sinergiju te zahvaljujući tome postaju djelotvorniji protiv bolesti!!!

No pritom je bitno da se upotrijebi čokolada koja sadrži mnogo kakaa: jagode uronjene u čokoladu s 54% kakaa nisu postigle takav moćan učinak!!!

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh