Čudesna juha u borbi protiv prehlada

Začini mogu učiniti čuda protiv bolesti koje su u zraku posebice kad su u kombinaciji s vrućom, okrepljujućom juhom

Ova juha ima nekoliko važnih sastojaka u borbi protiv virusa i bakterija uzročnika respiratornih infekcija. To su češnjak, luk i đumbir koji će svoj posao odraditi na prirodan način jer djeluju antibakterijski, antivirusno i protugljivično.

Skuhajte juhu s češnjakom, lukom i đumbirom i imate pravog saveznika u borbi protiv začepljenog nosa ili ostalih simptoma prehlade i gripe. Ovako je pripremite…

Sastojci:

  • 1 luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 0,5 l mlijeka
  • 0,6 l povrtnog temeljca
  • Malo muškatnog oraščića
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 70 g svježeg đumbira
  • svježi timijan
  • svežanj peršinovog lista
  • papar i sol

Priprema:

1# Oljuštite luk i češnjak pa ih nasjeckajte. Operite peršinov list i također ga nasjeckajte.

2# U posudi zagrijte maslac i pržite na njemu luk. Očistite đumbir i naribajte ga u posudu te dodajte timijan. Zatim dodajte brašno, kratko popržite i zalijte mlijekom. Stalno miješajte kako ne bi nastale grudice. Zatim umiješajte i povrtnu temeljac i sve kuhajte 10 minuta.

3# Dodajte nasjeckani češnjak, posolite, popaprite i začinite s još malo muškatnog oraščića. Ostavite da se krčka sljedećih 10 minuta pa završite juhu vrhnjem za kuhanje. Kratko zakipite.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh