Čarobna kombinacija jagode i čokolade

Čini se da je kombinacija jagoda i čokolade čarobna jer njihov primamljiv spoj povećava nutritivnu vrijednost obje namirnice. Uživajte u okusima, naravno umjereno, dok traje sezona jagoda

Kad su na Sveučilištu Brigham Young jagode uronili u rastopljenu tamnu čokoladu (s 88% kakaa), udio antioksidansa u toj kombinaciji bio je veći nego zbroj antioksidansa koje jagode i čokolada sadrže pojedinačno.

Znanstvenici u objašnjenju svog otkrića navode kako neki antioksidansi međusobno ostvaruju sinergiju te zahvaljujući tome postaju djelotvorniji protiv bolesti.

No pritom je bitno da se upotrijebi čokolada koja je tamna odnosno sadrži mnogo kakaa: jagode uronjene u čokoladu s 54% kakaa nisu postigle takav moćan učinak. Dakle, nabavite čokoladu s najmanje 88% kakaa, otopite je i pozovite partnericu na kušanje…

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh