Brownie s crnim grahom – ukusan i otapa salo!

Brownie u zdravom izdanju koji nije izgubio ništa na okusu i sočnosti? Da, moguće je! Ispecite ga i topite salo

Kupovni brownie može minirati vaš savršen prehrambeni plan, ali ako ga napravite sami, možete uživati bez straha od debljanja.

Sirovi kakao daje ne samo okus i boju nego i potiče metabolizam da sagori dodatno salo. Kombinacija graha i suhih šljiva daje teksturu koju želimo od browniea, a istodobno i mješavinu bjelančevina i vlakana koja regulira šećer u krvi te sprječava napadaje gladi. Usto, goji bobice čuvaju mišićnu masu tijekom mršavljenja – pa postajete tanji, ali ne i slabiji – dok zobene pahuljice sadrže dovoljno vlakana da paze na vaš vitak struk i osiguraju dovoljno ugljikohidrata za sljedeći trening visokog intenziteta.

SASTOJCI za 12 porcija

  • 400 g kuhanoga crnoga graha
  • 35 g meda
  • 30 g kakaa
  • 180 g integralnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1,5 žličice praška za pecivo
  • 2 šalice vode

DODACI

  • 50 g suhih šljiva
  • 50 g goji bobica
  • 80 g zobenih pahuljica

PRIPREMA

1/ ZAGRIJTE – Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Grah i suhe šljive smiksajte u blenderu u glatku smjesu sa šalicom vode.

2/ POMIJEŠAJTE – Smiksajte med i goji bobice, a zatim dodajte zobene pahuljice,brašno, prašak za pecivo, kakao i sol te drugu šalicu vode.

3/ ULIJTE – Posudu za pečenje lagano nauljite i/ili obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu – mora biti gusta, no glatka – rasporedite je lopaticom u ravnomjeran sloj.

4/ ISPECITE – Pecite 30 minuta. Pečeno je kad ubodete čačkalicu, a ona ostane čista. Ostavite da se ohladi pa narežite.

Usputni podaci

  • 145 kcal
  • 6 g bjelančevina
  • 26 g ugljikohidrata
  • 1,8 g masnoća

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh