Bez ovog napitka Novak Đoković ne započinje dan!

Ovaj jutarnji ritual ne preskače nitko od Novakove obitelji, a tenisač se kune da mu je promijenio život

“Dobro jutro svima. Mnogi ste me pitali za jutarnju rutine prehrane, pa evo kako započinjem dan. Prvo pripremim toplu vodu s limunom i limetom, nekim mineralima, onda odem do omiljene kutije u hladnjaku – one s celerom. Potom je ubacim u sokovnik, najbolja je to stvar za rano jutro i prazan trbuh – sok od celera”, otkrio je nedavno najbolji tenisaš na svijetu Novak Đoković.

S obzirom na specifičan režim prehrane, što zbog činjenice da ima celijakiju, a što zbog razine vrhunske forme kojom šokira cijeli svijet koliko je dugo već uspješno održava – mnogi njegovi obožavatelji, ali i profesionalni sportaši nastoje proniknuti čime se i kako hrani ovaj vrhunski sportaš.

Novak inače rado dijeli savjete a ovaj je put otkrio kako slijedi savjete o prehrani poznatog svjetskog medicinskog medija Anthonyja Williamsa, inače autora niza knjiga o inovativnom liječenju raznih tegoba te pokretača Globalnog pokreta ljubitelja celerovog soka.

“Pratite dr. Anthonyja, od njega dolaze sve informacije, svi ovi minerali i soli koje hrane i čiste vašu jetru. Za mene čini čuda, za moju ženu, djecu i sve u našoj okolini. Djeca, primjerice, ne mogu piti čisti sok od celera pa s njim pomiješamo krastavac, ali definitivno najbolja stvar koju ujutro možete napraviti za sebe jest – čisti sok od celera”, rekao je Novak.

 

Zbog čega morate uvrstiti celer u prehranu? 
Celer nije samo fantastičan izvor antioksidanta koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i rizika od nastanka kancerogenih stanica, nego sadrži i apigenin i luteolin, flavonoide za koje su istraživanja pokazala da sudjeluju u prevenciji širenja stanica raka, ali i čitav niz vlakana, folnu kiselinu, kalij, vitamine B kompleksa i vitamin C te druge protuupale sastojke.

Njegov sok neutralizira kiselost, alkalizira tijelo i regulira pH vrijednost tijela, hidratizira tijelo i uravnotežuje razinu elektrolita, poboljšava kognitivne funkcije i štiti pamćenje…

 

 

Komentari

▲ Povratak na vrh