7 novih gastro oaza u Zagrebu u kojima ćete omastiti brk!

U njima bi zasigurno uživao i Ronaldo, da je kojim slučajem umjesto Dubrovnika posjetio naš glavni grad

Najfiniji wok u gradu nudi i jela od krokodila
Ako u Zagrebu poželite pojesti fini wok, prvo će vam na pamet pasti WOK by Matija, a odnedavno se nalazi na novoj adresi – u dvorištu Tkalčićeve 12. ‘Povrće, klice i začinsko bilje dolaze iz provjereno prirodnog uzgoja, dok su ‘homemade noodle’ na bazi domaćeg brašna i jaja iz eko uzgoja iz vlastite proizvodnje’, otkriva nam vlasnik matija Nikolić. Trenutno su u ponudi jela s piletinom, svinjetinom, junetinom, patkom, krokodilom (da, dobro ste pročitali!) i povrćem koja se izvrsno sljubljuju s domaćim noodlama ili rižom, ovisno o željama wok gurmana, te teriyaki, sechuan, chilly, slatko-ljutim, slatko-kiselim ili wok umakom koji kuhaju sami. Preporuka šefa kuhinje su kozice u woku i hobotnica u woku, a nemoguće je pogriješiti i odabirom klasik woka s tri vrste mesa (piletina, junetina, svinjetina).

Street food varijanta El Toro restaurant&bara
Popularni restoran El Toro dobio je mlađeg brata – El Toro street food koji se bazira na bržim, jednostavnijim i pristupačnijim jelima s najkvalitetnijim namirnicama. Chef Mario Mihelj s  timom je osmislio meni na kojem se nalaze jela poput domaćeg pikantnog humusa od slanutka, parfea od pileće jetrice, dim suma od kozica, empanada lungića, hrskavih obraza grdobine, El toro pullbull quesadille, zapečenih svinjskih rebarca te hrskavih pohanih pilećih bataka… Za prste lizati!

Ne smijete propustiti probati MlinZZu!
Chef Marin Medak osmislio je parvu deliciju – MlinZZu, hrskavi spoj mlinca i sočne pizze, kojima je dodao pozlatu – svoju paletu okusa i mirisa. Tijesto od hrskavog mlinca, za razliku od klasičnog tijesta za pizze ima manje ugljikohidrata i ne sadrži kvasac. Umjesto uobičajene rajčice, osnovu nadjeva čini umak od pečenja, gljiva, ružmarina i rajčice. Na tu se bazu, pomno odabranim namirnicama slaže paleta omiljenih hrvatskih okusa. MlinZZu možete pronaći u novootvorenom lokalu BABA by Rougemarin na Trgu bana Josipa Jelačića, u prolazu Harmica.

Domaća kuhinja – jedina i najbolja opcija
Gastro projekt Mime’s još se ove zime na Fuliranju, za vrijeme Adventa, izdvajao aromama i  ponudom, a od nedavno, otvoren je i istoimeni restoran u Petrinjskoj 44. Cijeli menu temelji se na domaćoj kuhinji ; od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti ‘šnicl bar’, što je posebna ideja jer takvih mjesta u gradu, definitivno nedostaje. Svaki dan, menu se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jedna juha, varivo i glavno jelo te kao šećer na kraju – zanimljiv desert.

Raj za sve ‘pizzoljupce’
Franko’s pizza & bar nova je gastro destinacija, kojoj se ljubitelji pizze vesele već neko vrijeme. Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje leži najmanje 48h prije nego što završi u krušnoj peći. Ovdje možete uživati u pizzi s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama. U ponudi je i mediteranska pizza s kozicama, limetom, namazom od tikve, a jedan od sastojaka koji će naći mjesto na pizzama su perle ili kuglice aceto balsamico, crne s tartufima i bijele s narom, koje specifičnim okusom zaokružuju ideju o posebnoj gastro priči u ulici kneza Branimira 71A.

Duh davnih vremena uz vrhunske delicije
Kako je udahnut novi život staroj zagorskoj hiži, a stoljetna tradicija pretvarana u novu hit gastro destinaciju u gradu svjedoči Brenner Grill & Restaurant na Zagrebačkoj cesti 194. Meni je sastavljen od najboljih recepata kad su roštilj i domaća hrana u pitanju. Chef Tomo Čizmić godinama je bio zadužen za kuhinju restorana Lido, a u novom Brenneru spaja tradiciju i elemente najnovijih svjetskih trendova. Porijeklo namirnica ovdje je u prvom planu, pa je tako velika većina iz okolnih OPG-ova.

Fuzija okusa Japana i Perua – na Kaptolu
Na adresi Nova ves 4 nedavno je otvoren japansko-peruanski fusion restoran Hanami, koji uz svakodnevno svježe namirnice donosi i nova gastro iskustva iz kuhinje Nikkei. Chef Motohiko Mochizuki svoju reputaciju brusio je kao glavni chef Takenoka, da bi nakon 15 godina odlučio slijediti san o otvaranju vlastitog restorana. I dok se menu za ručak sastoji od ramena, gyoza, sushija i sashimija, navečer se nude raznovrsna jela, naravno uz sushi!
Ako niste znali, kuhinja Nikkei svoje početke vuče iz Južne Amerike, kada su japanski emigranti svoja tradicionalna jela počeli postepeno miješati i pripremati s dostupnim, njima do tada nepoznatim namirnicama, koristeći pritom nove metode kuhanja. Isti pristup preuzeo je chef Motohiko, koji će u svoja jela uvesti autohtone hrvatske namirnice i dati im novo ruho i još privlačniji okus.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh