5 namirnica koje sprečavaju erektilnu disfunkciju

Novo istraživanje otkriva koja hrana vam može pomoći da očvrsnete.

Voće i crno vino mogu smanjiti rizik od erektilne disfunkcije, prema novom istraživanju u Velikoj Britaniji. Istraživači su pratili prehrambene navike 25.000 muškaraca u periodu od 10 godina. Kod nešto više od trećine muškaraca je došlo do erektilne disfunkcije tijekom istraživanja.

Momci koji su jeli više od tri porcije ovih pet ključnih namirnica imali su 19 posto manje šansu da omlohave od onih koji nisu jeli te namirnice.

Pet ključnih namirnica: bobičasto voće, naranče, crno vino, jabuke i kruške.

Gorivo za raketu je proizlazilo iz flavanoida, spoja nađenog u voću i povrću, kaže autor istraživanja dr. Aedin Cassidy voditelj odjela za nutricionizam na Medicinskom fakultetu u Norwichu.

Većina slučajeva erektilne disfunkcije je uzrokovana nedovoljnim protokom krvi do penisa. Neki flavanoidi – oni koji se nalaze u gore navedenim namirnicama – mogu poboljšati protok krvi i tako učiniti vaše arterije fleksibilnijima te otvoriti vaše krvne žile, kaže Cassidy.

Dakle, uživajte u čaši vina večeras – zatim u još jednoj sutra, pa prekosutra i dan iza toga. I nazdravite svojoj erekciji.

Komentari

▲ Povratak na vrh